Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / DEPOLARINIZ ROBOTLARA EMANET

DEPOLARINIZ ROBOTLARA EMANET

DEPOLARINIZ ROBOTLARA EMANET30.05.2017

Milvus Robotics, geliştirdiği SEIT insansız taşıma sistemleriyle, fabrikalarda ve depolarda otomatik ve güvenli bir şekilde malzeme taşıma imkânı sunuyor.

Yüz, beş yüz ve bin kilogram taşıma kapasitesine sahip SEIT insansız taşıma sistemlerinin üstüne yüklerinizi yükleyebilir ya da bir arabayı çekerek götürmesini sağlayabilirsiniz. Üstelik tüm bu işlemler için fabrikanızda ya da deponuzda herhangi bir altyapı yatırımı yapmanız gerekmiyor.

Ürettikleri robotlarla yüksek risk taşıyan üretim alanlarında insansız alan oluşturmaya çalıştıklarını belirten Milvus Robotics Genel Müdürü Hasan Ölmez, insansız taşıma sistemlerinin avantajını şu sözlerde dile getiriyor: “İnsansız taşıma sistemleri, işletmeci için çok büyük bir avantaj sağlıyor. Elektrik,  zaman ve personel tasarrufu sağlıyor. Verilen talimatlar dışına çıkmıyor. Daha az bakıma ihtiyaç duyuyor. Makine maksimum verimlilikte çalıştığı için daha uzun ömürlü oluyor.”

Herhangi bir hat takip etmek zorunda olmadıkları için bu robotların dinamik yol planlaması yapabildiğini, hedefe ulaşmak için belirlenen sınırlar dahilinde mevcut durumdaki en verimli yolu tercih ettiklerinin altını çizen Ölmez, “Herhangi bir operatörün yardımına ihtiyaç duymayan bu insansız taşıma araçları, tesisin mevcut yönetim sistemleri ile entegre olabiliyor ve bu sistemlerden iş emri alabiliyor. Dört yük taşıma fonksiyonuna sahip robotlarımız, kol ya da konveyör ile iletişim kurarak yükleme, çekme, taşıma ve boşaltma işlemi yapabiliyor. Akıllı filo yönetim sistemleri sayesinde birden çok robot aynı tesiste uyum içerisinde çalışabiliyor” ifadelerini kullandı.

İnsansız taşıma sistemleri üretimine 2 yıl önce ‘Yeni ne üretebiliriz?’ sorusuna cevap ararken başladıklarını ifade eden Ölmez, yazılımı ve tasarımı Türk mühendisleri tarafından gerçekleştirilen araçları bugün ABD dahil birçok ülkeye ihraç ettiklerini vurguladı.

Gelecek beş yıl içerisinde üretimde, tarımda, mermer ocaklarında, depolarda insansız taşıma araçlarının yaygın kullanımına başlanacağını belirten Hasan Ölmez, yük taşıma işini otonom mobil robotlara emanet eden işletmelerin uygulamaya bağlı olarak 1-2 yıl gibi kısa bir sürede yatırımının geri dönüşünü alabileceklerinin altını özellikle çizdi. 

Selçuk ONUR - LOJİSTİK EKİPMANLAR

Kaynak: lojiport.com