Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / e-AWB ÇALIŞTAYINDA SÜREÇLER HAKKINDA BİLGİ VERİLECEK

e-AWB ÇALIŞTAYINDA SÜREÇLER HAKKINDA BİLGİ VERİLECEK

e-AWB ÇALIŞTAYINDA SÜREÇLER HAKKINDA BİLGİ VERİLECEK23.05.2017Hava kargo taşımacılığı sektöründe uygulanmaya başlayan ve yakın dönemde daha da yaygınlaşarak hava kargo taşımacılığında verimliliği artıracak ve dokümantasyon süreçlerine hız katacak olan e-AWB süreci hakkında IATA, THY, ACC ve UTİKAD iş birliğiyle bir çalıştay düzenleniyor.

24 Mayıs 2017 Çarşamba günü 9.30 - 12.00 saatleri arasında THY Kargo Binası'nda yer alan Mimar Sinan Toplantı Salonu'nda gerçekleşecek toplantıda IATA Türkiye, Azerbaycan ve Türkmenistan Proje Yöneticisi Okan Oğur, THY Kargo Konşimento Veri Kalite Şefi Mustafa Asım Subaşı ve Mars Hava ve Deniz Kargo Taşımacılığı A.Ş. Yazılım Güncelleme Sorumlusu Türkan Atıcı e-AWB sürecinin işleyişi hakkında katılımcılara sunum yapacak.

Havayolu kargo taşımacılığında dijitalleşmenin yolunu açacak olan e-AWB süreçleri IATA, THY, ACC (Airports Cargo Committee) ve UTİKAD iş birliğinde düzenlenen çalıştay ile masaya yatırılacak. 24 Mayıs 2017 Çarşamba günü 9.30 - 12.00 saatleri arasında THY Kargo Binası'nda yer alan Mimar Sinan Toplantı Salonu'nda gerçekleşecek toplantıda konunun uzmanları UTİKAD üyesi hava kargo acentelerini bilgilendirecek.

Hava kargo sektöründe uygulanmaya başlayan ve yakın dönemde daha da yaygınlaşarak hava kargo taşımacılığında verimliliği artıracak ve dokümantasyon süreçlerine hız katacak olan e-AWB uygulaması lojistik sektörü açısından önemli bir dönüm noktası. Tüm lojistik süreçlerde olduğu gibi havayolu kargo taşımacılığında da sevkiyat ile ilgili data’ların ortak bir elektronik platform üzerinden havayolu taşıyıcıları, gümrük birimleri, göndericiler ve alıcılar arasında paylaşımı, tedarik zincirindeki mal hareketlerinin hızlanması, maliyetlerin azalması, bilginin güvenirliliği ve lojistik hareketlerin takip edilebilirliği açısından büyük önem taşıyor.

Özellikle gümrük süreçlerinin hızlandırılması açısından önemli bir adım olan e-AWB’nin yaygın olarak kullanılmasının özendirilmesini de amaçlayan çalıştayda IATA Türkiye, Azerbaycan ve Türkmenistan Proje Yöneticisi Okan Oğur, THY Kargo Konşimento Veri Kalite Şefi Mustafa Asım Subaşı ve Mars Hava ve Deniz Kargo Taşımacılığı A.Ş. Yazılım Güncelleme Sorumlusu Türkan Atıcı katılımcılara sunum yapacak.

UTİKAD üyesi hava kargo acentelerinden henüz e-AWB uygulamasına geçmemiş üyeler ile e-AWB uygulamasına yeni başlamış ve e-AWB uygulamasında desteğe ihtiyacı olan üyelerin sorunlarını çözmeye odaklanacak çalıştayın sonunda merak edilen hususlar için soru-cevap bölümü de yer alacak.

Çalıştayın sonrasında Türk hava kargo acentelerinin e-AWB kullanım oranının yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

UTİKAD

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr