Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD YENİ ÜYELERLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

UTİKAD YENİ ÜYELERLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

UTİKAD YENİ ÜYELERLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR16.05.2017Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, 2017 yılının ilk dört ayında 28 yeni üye firmaya kapılarını açtı. Lojistik sektörünün çatı kuruluşu UTİKAD’ın üye sayısı 2017’de 429'a ulaştı.

Türkiye’de lojistik sektörünün gelişmesi ve istikrarlı büyümesini hedeflediklerini belirten UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, “Derneğimiz, bir yandan sektörümüzün sorunlarına çözüm arayışlarını sürdürürken diğer yandan ülkemizde lojistik kültürün oluşmasına katkıda bulunmaktadır” diye konuştu.

Lojistik sektörünün çatı kuruluşu UTİKAD, 31. yılında yoluna 429 üyesi ile devam ediyor. 2017 yılının ilk dört ayında 28 yeni üye firmaya ‘hoş geldin’ diyen Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, ‘lojistik sektöründe referans noktası’ olma iddiasını da sürdürüyor.

Havayolu, karayolu, demiryolu, denizyolu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren lojistik firmaların yanı sıra gümrük müşavirleri, antrepo işletmecileri ve liman işletmecilerine de kapılarını açan UTİKAD, üye firmalarına hem yerel ve ulusal alanda hem de uluslararası platformlarda destek veriyor.

Lojistik sektöründe faaliyet gösteren firmaların kamu ile ilişkilerinde köprü olma özelliği taşıyan UTİKAD, 2016 yılı sonu ve 2017 yılında Yeni Gümrük Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği Taslağı ile ilgili yoğun çalışmalarda bulundu. Bunun yanı sıra Ekonomi Bakanlığı ile görüşmelerinin neticesinde lojistik sektöründeki firmaların ‘Bireysel Fuar Teşvik’lerinden yararlanmasında önemli rol oynadı. Aynı zamanda geçtiğimiz ay ilk toplantısı düzenlenen Ticaretin Kolaylaştırılması Kurulu’nda sektörü temsilen de çalışmalarını sürdüren UTİKAD, akademik anlamdaki girişimleri ile de dikkat çekti. Beykoz Üniversitesi ve Piri Reis Üniversitesi ile yapılan iş birlikleri UTİKAD’ın Türkiye’de lojistik kültürün oluşturulmasına yönelik çalışmaları olarak öne çıktı.

Çalışmaları ile sektörün her alanına nüfuz eden UTİKAD’ın 2017 yılının ilk 4 ayında 28 yeni üye kazanmasından duyulan memnuniyeti dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, “Derneğimiz, bir yandan sektörümüzün sorunlarına çözüm arayışlarını sürdürürken diğer yandan ülkemizde lojistik kültürün oluşmasına katkıda bulunmaktadır. Amacımız hem sektörümüzü hem de ülkemizi uluslararası platformlarda en başarılı şekilde temsil etmek. Bu nedenle çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bu yıl tamamlanmadan sektörde faaliyet gösteren birçok firmayı daha aramızda göreceğimizi düşünüyoruz. Aramıza katılan 28 yeni üyemize de tekrar ‘hoş geldiniz’ diyoruz” diye konuştu.

2017 yılında UTİKAD üyesi olan firmalar:

Ande Lojistik Hizmetleri İç ve Dış Tic. Ltd. Şti.

Atlantis Global Line Lojistik Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. Şti.

CEA Safir Global Kargo A.Ş.

CMA CGM LOG Lojistik Turkey A.Ş.

Collicare Lojistik A.Ş.

Danış Giyim Dış Tic. ve San. Ltd. Şti.

Demtaş Lojistik Hizmetleri ve Dış Tic. Ltd. Şti.

DP World Yarımca Liman İşletmeleri A.Ş.

EFA Uluslararası Nakliyat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

Glober Lojistik A.Ş.

Greenlog İntermodal Lojistik Hizmetleri A.Ş.

İraniantrans Uluslararası Taşımacılık Kargo İthalat İhracat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.

İTT Uluslararası Taşımacılık San. ve Tic. Ltd. Şti.

Kumport Liman Hizmetleri ve Lojistik San. ve Tic. A.Ş.

Latifoğlu Gemi Acentalığı ve Nakliyat Ltd. Şti.

M Ekspres Kargo Taşımacılığı Turizm ve Tic. Ltd. Şti.

Marport Liman İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş.

Midas Global Lojistik Ltd. Şti.

NTG Uluslararası Lojistik Ltd. Şti.

Obdan Sistem Antrepoculuk ve Taş. Tic. A.Ş.

ODS Global Lojistik Ticaret A.Ş.

Omega Shipping Taşımacılık ve Tic. Ltd. Şti.

RTSB İntermodal Taşımacılık ve Lojistik Tic. Ltd. Şti.

Solmaz Gümrük Müşavirliği A.Ş.

Steinweg Lojistik Depolama Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.

Taha Kargo Dış Tic. A.Ş.

Ümran Taşımacılık ve Ticaret A.Ş.

WFS Uluslararası Lojistik San. ve Tic. A.Ş.

UTİKAD

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr