Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / İNGİLTERE İLE SERBEST TİCARET DÖNEMİ BAŞLIYOR

İNGİLTERE İLE SERBEST TİCARET DÖNEMİ BAŞLIYOR

İNGİLTERE İLE SERBEST TİCARET DÖNEMİ BAŞLIYOR15.05.2017İngiltere’de çeşitli temaslarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, mevkidaşı Theresa May ile ikili görüşmede bulundu. Yıldırım, İngiltere’nin AB’den ayrıldıktan sonra Türkiye ile daha yoğun ilişkilerde bulunmak istediğini belirterek, “Brexit kararından sonra bölgede Türkiye ile ilişkilerde daha etkin olmak istiyor. Biz de bu işbirliğine açığız. İngiltere ile serbest ticaret anlaşması imzalayacağız” diye konuştu.

Türkiye’nin, AB kurallarının İngiltere ile ilişkileri belirleyen unsur olduğuna dikkati çeken Yıldırım, “O kurallar bir, iki senede yavaş yavaş ortadan kalkacağı için onun yerine geçecek bir sistemi de kurmamız gerekiyor. Bu anlamda çalışmalarımız başladı. Serbest ticaret anlaşmasının yeniden yapılması, ikili anlamda hem karşılıklı yatırımların teşviki hem ticaretin kolaylaştırılması gibi birçok önemli adımı birlikte atacağız. Bunun kararını vermiş durumdayız.” diye konuştu.

Yıldırım, iki ülke arasında savunma sanayiyle ilgili iş birliğinin başladığını, en son nesil uçak yapımı konusunda, Türkiye’deki TAI firmasıyla bir anlaşma yapıldığını ve çalışmalara başlandığını anlattı.

Ayrıca enerji, bilişim, sağlık ve turizm alanında iş birliklerinin geliştirilmesi potansiyelinin de olduğunu ifade eden Yıldırım, ikili ilişkiler geliştiğinde bu sefer bölgesel ve küresel konularda fikir benzerliğinin daha çok artacağını, ortak hareket etme kabiliyetinin daha fazla gelişeceğini dile getirdi.

Başbakan Yıldırım, “İngiltere, Avrupa Birliğinden bariz bir şekilde ayrışan, Türkiye ile ilişkileri geliştirme yönünde bir döneme girdi. Bu dönemi, daha ileriye taşımak, başarılı şekilde sürdürebilmek şüphesiz sizlerle daha kolay olacak. Sizler, bu ülkeyle bağlarımızın gelişmesi için önemli bir görev ifa ediyorsunuz. O yüzden de bizim, sizin her türlü beklentinizi bilmek, ona göre politikalar geliştirmek mecburiyetindeyiz. Bunlar işin iyi tarafları.” dedi.

Londra’da yabancı yatırımcılarla da bir araya gelen Başbakan Yıldırım, İngiltere’nin Brexit sonrası Türkiye ile daha fazla işbirliği yapmak istediğine dikkat çekerek “İkili ticaret hacmimizi kısa sürede 20 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” bilgisini verdi. Türkiye ekonomisinin önemli atılımlar yapabilecek dinamizme sahip olduğunun altını çizen Yıldırım, İngiliz yatırımcıları “Yatırırsanız kazanırsınız” sözleriyle Türkiye’de yatırım yapmaya davet etti.

Kaynak: lojistikglobal.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr