Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / YENİ NESİL MİLLİ YÜK VAGONU

YENİ NESİL MİLLİ YÜK VAGONU

YENİ NESİL MİLLİ YÜK VAGONU15.05.2017Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayii A.Ş (TÜDEMSAŞ) tarafından üretimi gerçekleştirilen "Yeni Nesil Milli Yük Vagonu" lansmanı, TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğü’nde yapıldı.

T.C Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türk demir yollarının küresel oyuncu haline geldiğini belirterek “15 yıldır yaptıklarımızla demir yollarımızı ’küresel oyuncu’ haline getirdik; dünya ölçeğinde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturmaya başladık. Tabi ki yerli sanayiniz olmazsa kendi rayınızı, kendi araçlarınızı, kendi tekerinizi üretemezseniz küresel oyuncu olamazsınız. Bu nedenle ilk olarak yerli sanayimizi kurduk, kısa sürede çok önemli bir yol kat ettik. Milli motorun da üretimine başlandı. Milli yüksek hızlı trenimizin yapım sürecine de başlandı. Konsept tasarımı tamamlandı.” dedi.

“ANKARA-SİVAS YHT HATTI 2018 SONUNDA BİTECEK”

Ankara-Sivas YHT hattında çalışmaların devam ettiğini dile getiren Arslan, şunları kaydetti: "Niyetimiz 2018 sonunda bitirip Sivaslı’yı yüksek hızlı trenle buluşturmak ancak burada kalmayacağız. Sivas-Erzincan arasının birinci etabının ihale sürecini başlattık, Erzincan'a da uzatacağız. Orayla da yetinmeyip Erzurum, Kars'a kadar götüreceğiz çünkü Bakü-Tiflis-Kars ve Marmaray o zaman çok anlamlı olur. Bununla da yetinmeyip Sivas-Elazığ-Malatya diyerek daha güneye yine hızlı treni taşıyacağız.”

Kaynak: lojiport.com

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr