Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / ÇİN, DÜNYA ÜLKELERİNİ ‘BİR KUŞAK-BİR YOL’ İNŞASINA DAVET EDİYOR

ÇİN, DÜNYA ÜLKELERİNİ ‘BİR KUŞAK-BİR YOL’ İNŞASINA DAVET EDİYOR

ÇİN, DÜNYA ÜLKELERİNİ ‘BİR KUŞAK-BİR YOL’ İNŞASINA DAVET EDİYOR12.05.2017Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Çin’in, dünya ülkelerini karşılıklı stratejik kenetlenme ve çeşitli alanlarda somut işbirliğini güçlendirme amacıyla “Bir Kuşak-Bir Yol” inşasına davet ettiğini belirtti.

Bakanlık Sözcüsü Geng Shuang, Beijing’de düzenlenecek “Bir Kuşak-Bir Yol” Uluslararası İşbirliği Zirve Forumu öncesinde konuyla ilgili bazı açıklamalar yaptı. “Bir Kuşak-Bir Yol”un açık ve kapsayıcı bir işbirliği çağrısı olduğunu ifade eden Geng, Çin’in dünya ülkelerini karşılıklı stratejik kenetlenme ve çeşitli alanlarda somut işbirliğini güçlendirmek amacıyla “Bir Kuşak-Bir Yol” inşasına davet ettiğini dile getirdi.

Sözcü ayrıca, ilgili ülke liderlerinin foruma katılımı hakkında da bilgiler verdi. Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev’in Çin’i ziyaret ederek foruma katılacağına değinen Geng, Özbekistan’ın “Bir Kuşak-Bir Yol” inşasına katılmasını olumlu karşıladıklarını belirtti.

Sözcü, Mirziyoyev’in ziyareti sırasında Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile görüşerek, “Çin-Özbekistan Ortak Açıklaması”nı imzalayacağını ifade etti. Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet ve Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri’nin foruma katılacağı da bildirildi.

Buna ilişkin olarak Geng, “Bir Kuşak-Bir Yol” çağrısının ortaya koyulmasından bu yana geçen üç yıl boyunca, Latin Amerika’da da geniş ilgi çektiğini ve Şili ile Arjantin dahil birçok Latin Amerika ülkesinin katılma niyeti gösterdiğini söyledi.

Sözcü son olarak, “Bir Kuşak-Bir Yol”un açık ve kapsayıcı bir işbirliği çağrısı olduğunu, Çin’in Latin Amerika ülkelerini girişime katılmaya davet ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: lojistikglobal.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr