Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DHL, STUTTGART’DA ÇİN DEMİRYOLU YETERLİLİK MERKEZİ AÇTI

DHL, STUTTGART’DA ÇİN DEMİRYOLU YETERLİLİK MERKEZİ AÇTI

DHL, STUTTGART’DA ÇİN DEMİRYOLU YETERLİLİK MERKEZİ AÇTI09.05.2017DHL Global Forwarding, Almanya ve Asya arasında demiryolu taşımacılığı ile taşınan ve sürekli büyüyen yük hacimlerinin daha etkin ve müşteri dostu bir şekilde koordinasyonu sağlamak için Almanya’nın Stuttgart kentinde Çin Demiryolu Yeterlilik Merkezi açtı.

DHL Global Forwarding Almanya ve Orta Avrupa CEO’su Volker Oesau; “Almanya ve Asya arasında Demiryolu yük hacimleri sadece bir yıl içerisinde 10 kat artmıştır. Giderek artan talebi karşılamak amacıyla süreçleri optimize etmek ve sinerji yaratmak için Çin Demiryolu Yeterlilik Merkezi kurma kararını aldık” şeklinde görüşlerini paylaştı.

Avrupa-Asya demiryolu taşımacılığı için kapıdan kapıya çözümler

DHL Global Forwarding’in Alman merkezli Çin Demiryolu ekibi, hem yük taşımacılığı hem de müşteri hizmetleri açısından kapasitesini genişletti. Stuttgart Demiryolu Yeterlilik Merkezi uzmanları öncelikli olarak otomotiv, teknoloji, makine mühendisliği ve perakende sektörlerinde yer alan Alman müşterilerine destek sağlıyor. Uygun multi-model taşımacılık çözümleri geliştiriyorlar ve toplama, ihracat ve transit, gümrük işlemlerine kadar tüm taşıma süreçlerini koordine ediyorlar. En son teknoloji ürünü izleme sistemleri ile şeffaf sevkiyat hizmeti sunuyorlar.

DHL Global Forwarding, Almanya ve Uzakdoğu arasında haftada yedi sefer ile kapıdan-kapıya demiryolu taşımacılığı için 15 demiryolu bağlantısı sunmaktadır. Trenler, Kazakistan’ın batı koridorunu ve Sibirya’nın kuzeyindeki koridoru takip ederek Çin, Tayvan, Japonya ve Güney Kore’deki demiryolu ağlarını kullanıyor. Burada müşteriler DHL Railconnect ürünlerinden, tam ya da parsiyel konteyner yükü sevkiyat ürünleri ve sıcaklık kontrollü demiryolu hizmetlerini seçebiliyorlar. Taşıma öncesi ve sonrası nakliye, sevkiyatın aciliyetine dayalı olarak kamyon veya kombine demiryolu nakliyesiyle sağlanıyor.

Volker Oesau, “Farklı hat ölçülerinden dolayı, vagonların yeniden ölçülmesi ve transit geçiş elleçleme işlemleri mükemmel bir şekilde zamanlanmış ve sorunsuz bir şekilde çalışıyor” diye açıklamada bulundu. “Standardize edilmiş CIM / SMGS taşıma belgesi kullanımı sayesinde demiryolu taşımacılığı prosedürleri basitleştirildi ve sınır kapılarında yapılması gereken idari yük ve çalışmayı en aza indirdi.” şeklinde bilgi verdi.

Kaynak: lojistikglobal.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr