Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / BORUSAN LİMANI ARTIK "YEŞİL"

BORUSAN LİMANI ARTIK "YEŞİL"

BORUSAN LİMANI ARTIK 08.05.2017

Borusan Lojistik Gemlik Limanı, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Türk Standartları Enstitüsü (TSE) iş birliği ile yürüttüğü “Yeşil/Eko Liman” denetimlerini başarıyla tamamlayıp, ‘Yeşil/Eko Liman Sertifikası’nı aldı.

Sertifika için son derece zor bir değerlendirme sürecinden geçen Borusan Limanı Bakanlık ve TSE uzmanlarının gerçekleştirdiği denetimlerin ikinci aşamasını da başarıyla tamamlayarak ‘Yeşil/Eko Liman Sertifikası’na hak kazandı.

Dünyanın önde gelen liman tesisleri tarafından uygulanan yeşil liman sertifikalandırılması Türkiye’de 2014 yılı sonundan bu yana uygulanıyor.

Borusan Lojistik Genel Müdürü İbrahim Dölen: “Hedefimiz sözde değil özde yeşil bir lojistik şirketi olmak”

Borusan Limanı’nın Yeşil/Eko Liman sertifikası almaya hak kazanması neticesinde bir değerlendirmede bulunan Borusan Lojistik Genel Müdürü İbrahim Dölen, bu sertifikanın uluslararası deniz taşımacılığı firmaları ve dünya limanları arasında çok ciddi bir saygınlık ve önemli bir rekabet unsuru olarak değerlendirildiğine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“İşimizin, çevremizin ve ülkemizin geleceklerinin birbirleriyle bağlantılı olduğunu çok iyi biliyoruz. Aldığımız sertifika bu yolda attığımız önemli bir adımdır, ama hiç kuşkusuz son adım olmayacaktır. Doğa dostu ve yeşilden yana olmak bizim için hiçbir zaman laftan ibaret kalmayacak. Hedefimiz sözde değil özde yeşil bir lojistik şirketi olmaktır. Tüm faaliyet alanlarımızdaki uygulamalarımızla sektör lideri olarak öncü olmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: lojiport.com

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr