Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / EKOL UKRAYNA, SOSYAL DENETİMİNİ BAŞARIYLA GEÇTİ

EKOL UKRAYNA, SOSYAL DENETİMİNİ BAŞARIYLA GEÇTİ

EKOL UKRAYNA, SOSYAL DENETİMİNİ BAŞARIYLA GEÇTİ08.05.2017

Ekol Ukrayna, Intertek tarafından gerçekleştirilen sosyal denetimi başarıyla geçti. Şirketteki çalışma koşulları, iş güvenliği alanındaki yasal gereksinimlere uyum, çalışan kayıtları yönetimi, maaşlar, genel iş uygulamaları ve çevresel uyum kategorileri denetim kapsamına alındı. Denetim, şirketin, faaliyet gösterdiği çevreye ve çalışanlarına ilişkin sergilediği yüksek sosyal sorumluluğu teyit etti.

Ekol Ukrayna, şirketin yüksek sosyal sorumluluk standartlarına olan derin bağlılığını doğrulamak amacıyla Nisan ayında bağımsız bir üçüncü parti aracılığıyla, tam kapsamlı bir sosyal denetimden geçti.

Denetim, 130 yıllık bir geçmişe sahip olan Britanyalı bağımsız denetim firması Intertek’in Ukrayna’daki bağlı ortaklığı Intertek Ukrayna tarafından gerçekleştirildi. Firma temsilcileri Ekol Ukrayna merkez ofisinde ve depo alanlarında günlerce titiz çalışmalar gerçekleştirerek, çalışma koşulları, çalışan-işveren ilişkileri, çalışan güvenliği ve yangın güvenliği gereklilikleriyle uyumu denetledi ve Ekol Ukrayna’nın Etik Kurallarını ve şirketin faaliyetlerinin çevre dostu olup olmadığını kontrol etti.

Uzmanlar tedarikçilerin belgelerini denetlemenin yanı sıra, çalışanlarla doğrudan iletişime geçtiler. Intertek, bu denetimin sonunda Ekol’e, şirketin iş süreçlerinin ve çalışma koşullarının sosyal sorumluluk standartlarıyla uyumluluk gösterdiğini kanıtlayan resmi bir belge sundu.

Ekol Ukrayna Ülke Müdürü Andriy Golimbovskiy, “Ukrayna’da sosyal denetimden geçmeye karar veren birkaç firmadan biri olmaktan mutluluk duyuyoruz. Denetim her zaman genel bir tedirginlik yaratır ama biz böyle bir inisiyatifin başarılı olacağından emindik. Sosyal anlamda sorumlu bir çalışma modeli Ekol’ün önceliklerinden biridir ve uluslararası firmanın denetimi, bizim bu kavramı anladığımızı ve buna göre hareket ettiğimizi doğrulamış oldu.” şeklinde yorumladı.

Kaynak: lojistikglobal.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr