Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / DOĞU ANADOLU’YA GÜMRÜK VE LOJİSTİK MERKEZİ PROJESİ

DOĞU ANADOLU’YA GÜMRÜK VE LOJİSTİK MERKEZİ PROJESİ

DOĞU ANADOLU’YA GÜMRÜK VE LOJİSTİK MERKEZİ PROJESİ02.05.2017Van’da, Kapıköy Sınır Kapısı’nın modernizasyonu için yürütülen çalışmalar kapsamında hayata geçirilmesi planlanan projeler bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak.

Van’da, Kapıköy Sınır Kapısı’nın modernizasyonu için yürütülen çalışmalar kapsamında hayata geçirilmesi planlanan Lojistik Üs, Modern Gümrük Laboratuvarı, Depolama Merkezi ve Kapıköy Ticaret Merkezi projeleriyle Doğu Anadolu Bölgesi’nin kalkınmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, yaptığı açıklamada, söz konusu projelerin bölge ve ülke için ciddi kazanımları beraberinde getireceğini söyledi. Projelerin gerçekleştirilmesi için Bakanlık olarak ciddi bir çalışma yürüttüklerini belirten Çiftci, yeni projelerle Kapıköy Sınır Kapısı’nın hak ettiği statüye ulaşacağını ifade etti.

Türkiye’deki yedinci Uluslararası Modern Gümrük Laboratuvarını Van’a yapacaklarını anlatan Çiftci, bu projenin bölge için çok önemli olduğuna işaret etti. Çiftci, şöyle konuştu: “Sınır kapılarından çıkan tüm ürünlerin tahlilleri İstanbul, Ankara ve Konya gibi batı illerine gidiyor. Bir ürünün tahlili için bazen bir ay gerekiyor. Alınan sonuçlar yanlış çıkabiliyor. Bu konuda sıkıntılar yaşanıyor. Yeni çalışmayla ithalat ve ihracata dönük tüm tahliller artık Van’da yapılacak. Bu konuda Van bir merkez olacak. Hem ticaretin hızlanması hem de kolaylaşması sağlanacak. Bu da hem bölgenin hem de ülkenin ticaretine ciddi bir katma değer katacak.”

Depolama merkezinin kurulmasına yönelik çalışmaları da hızlandırdıklarını dile getiren Çiftci, “Yeni depolama merkezinin kurulmasını da yatırım programımıza dahil ettik. Devamında Ticaret Merkezi ve Lojistik Üs projelerimiz var. Bunlar birbirleriyle ilişkili. Tamamlandığında Van çok önemli bir merkez olacak. Bu projelerle Kapıköy Sınır Kapısı, Doğu, Uzak Doğu ve Türk cumhuriyetlerine açılacak.” dedi. Söz konusu 4 projeye ilişkin ihale süreçlerinin devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: lojistikglobal.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr