Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DB SCHENKER ARKAS ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ PROJESİ’NE TALİP

DB SCHENKER ARKAS ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ PROJESİ’NE TALİP

DB SCHENKER ARKAS ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ PROJESİ’NE TALİP18.04.2017Bugüne kadar birçok büyük projenin merkezinde yer almayı başaran DB Schenker Arkas, 2016’da yurtdışında Mısır’daki dev elektrik santrali projesini, yurtiçinde ise Osmangazi Köprüsü ve İzmir Metro Projesi’ni referans listesine ekledi. DB Schenker Arkas Proje Taşımaları Uzmanı Eray Ebil, “Bu süreçte güçlü referans listemizle yakın zamanda gerçekleşmesi planlanan Çanakkale Köprüsü Projesi üzerinde yoğunlaşmış durumdayız” dedi.

Proje taşımacılığı alanında nasıl bir yapılanmanız var?

DB Schenker olarak 130’dan fazla ülkede bulunan yapımızla müşterilerimize en üst düzeyde hizmet sunmaktayız. Bu yapımız sayesinde bize emanet edilen yükleri dünya üzerinde neredeyse her noktaya DB Schenker güvencesi altında taşıyabilmekte ve müşterilerimize katma değerli hizmetler ile çözüm ortaklığı yapmaktayız.  Türkiye’de hali hazırda proje taşımacılığında İstanbul ve İzmir ofislerimizde yer alan proje departmanlarımız, Eskişehir’deki proje ekibimizle toplamda 11 kişilik uzman bir ekiple hizmet vermekteyiz. DB Schenker olarak Global Projects & Oil Gas adı altında, gelişmiş bir lojistik ve uzmanlık ağına sahip olmanın verdiği avantajla altyapısal olarak müşterimizin talepleri doğrultusunda en uygun ve en bol seçenek ile hizmet verme olanağına sahibiz. Çözüm odaklı süreç anlayışımız ve tamamen dürüstlük tabanlı müşteri memnuniyeti gözeten çalışmalarımızla, proje müşterilerimizin tüm sorunlarına karşılık verebilmek ve onları istedikleri sonuca en kısa yoldan ulaştırmak için, tüm network ağımızla dört koldan çalışmak altın kurallarımız.

Proje taşımacılığında yoğunlaştığınız sektörler hangileri? Müşterilerinize ne tür avantajlar sağlıyorsunuz?

Enerji, makine sanayi, inşaat ve mühendislik, altyapı sistemleri ve tekerlekli araçlar belli başlı yoğunlaştığımız ana sektörler olarak karşımıza çıkmaktadır. Müşterilerimize bu anlamda önem sırasına bağlı kalarak, en iyi hizmeti, en kısa zamanda ve en uygun maliyetle vererek onlara çeşitli avantajlar sağlıyoruz. Aynı zamanda sadece tek bir taşıma opsiyonu üzerinde yoğunlaşmayıp, müşterilerimiz için en uygun taşıma alternatifini bulmaya da özen gösteriyoruz. Bu da, DB Schenker Arkas’ın fark yaratmasını sağlıyor. Gelişmiş global ağımız sayesinde yakaladığımız satın alma gücüne bağlı olarak, müşterilerimize henüz yolun başında maliyet açısından büyük avantajlar sağlıyoruz. Aynı zamanda işinde profesyonel ekiplerimiz ile en küçüğünden en büyüğüne tüm taşımalarda riskleri minimuma indirip, müşterilerimize rahat bir operasyon süreci sunuyoruz.

İZMİR METRO PROJESİ DB SCHENKER ARKAS’A EMANET

Yurtiçinde hangi projeler için çözüm sundunuz?

Yurtiçinde ise İzmir ofisimizin, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Metro için sürdürmekte olduğu metro projesinin taşımaları büyük önem taşımaktadır. 3 lotta tamamlanması planlanan proje kapsamında, her 5 vagon 1 (tren) seti oluşturmakta. Sırasıyla ilk lotta 15 vagon, ikinci lotta ise 40 vagonun İzmir Limanı’nda gemiden tahliyesi ve ardından boşaltma alanı olan İzmir Metro A.Ş. / Halkapınar Metro raylarına tahliyesi DB Schenker Arkas tarafından yapılmıştır. Haziran ayı içerisinde ise 3. lot yüklemesi dahilinde Çin’den 40 adet vagonun açık yük gemisi yapılacak ve tren setleri tamamlanacaktır. Proje kapsamında gönderici acentesi olarak DB Schenker Çin ofisi ile ortak hareket ediyor ve operasyonları birlikte takip ediyoruz. Bugüne kadar taşınan tüm vagonlar şu anda aktif bir şekilde Bornova-Üçkuyular hattı üzerinde kullanılmaktadır. En son gelecek 40 adet vagon (8 tren) İzmir Metro A.Ş.’nin açacağı yeni hatlar üzerinde kullanılacak.

ORHANGAZİ KÖPRÜSÜ İÇİN KOMLE HİZMET

Yine yurtiçinde DB Schenker Japonya ortaklığı ile önemli bir projeye imza atmış durumdayız. Osmangazi (Körfez Geçiş) Köprüsü projesinin bitişine istinaden, Japon inşaat ortağı IHI Infrastructure Systems Co Ltd ile projenin tüm yüklerinin çeşitli yükleme varyasyonları ile Yokohoma’ya taşınması için anlaşıldı. İlk olarak sadece denizyolu taşıması olarak gelen talep akışı, daha sonra paketleme dahil tüm işlemleri kapsayacak şekilde bir çözüm ortaklığına dönüştürüldü. Proje kapsamında Schenker Türkiye ve Schenker Japonya ortaklığı 6 ayda Japon IHI Infrastructure Systems Co.Ltd. firması için toplam 4.500 m3 malzemenin Yaşarsan Tersane’sinden Yokohoma’ya kadar paketleme, gümrükleme ve nakliye (konteyner, breakbulk, hava) işlemleri başarıyla tamamlandı. 2016 yılının Aralık ayında son malzemelerin yüklemesi tamamlandı ve DB Schenker Arkas en önemli projelerinden birini sonlandırmış oldu.

Bugüne kadar gerçekleştirdiğiniz en büyük proje hangisiydi?

Schenker Arkas olarak gerçekleştirdiğimiz en büyük projemiz, 2014 yılında Bandırma’da büyük bir gübre fabrikasının kurulumu için taşıdığımız parçalar oldu. Bir yılda tamamlanan proje kapsamında küçükten büyüğe çeşitli parçalar İtalya’dan Bandırma Limanı’na sevk edildi. Proje boyunca, tüm tesis taşıması için toplamda 16 açık yük gemisi organize edildi. Gemilerin tahliyelerinin tamamı Bandırma Limanı’nda tamamlanarak fabrika bölgesine sevk edildi. Proje kapsamında taşınan en büyük parça ise 50 metre uzunluğunda ve 200 ton ağırlığındaki tank oldu. Proje boyunca İstanbul ve İzmir proje ekibimiz, düzenli olarak operasyonların başında bulundu ve sorunsuz bir süreç sağlamak için destek verdi. 16 açık yük gemisinin yanı sıra, çeşitli taşıma metotları da kullanılarak komple bir proje taşımasının tüm gereklilikleri yerine getirildi.

ASYA VE AFRİKA PAZARINA ODAKLANACAK

Proje taşımacılığı kapsamında önümüzdeki süreçte hangi bölgelere odaklanacaksınız?

DB Schenker Arkas, bugüne kadar hem bölgesel hem de küresel olarak birçok büyük projede yer almayı alışkanlık haline getirdi ve bu projelerin merkezinde bulundu. Hali hazırda plan aşamasında olan projelere teklifler veriyoruz. Bu süreçte güçlü referans listemizle yakın zamanda gerçekleşmesi planlanan Çanakkale Köprüsü Projesi üzerinde yoğunlaşmış durumdayız.

DB Schenker için değişen market şartları ve büyük bir köy haline gelen yeni dünya pazarında her bölge bir fırsat merkezidir. Ancak şu anda öne çıkan bölgeler arasında en heyecan verici hedeflerimizin başında İran ve Afrika pazarları gelmektedir. Yukarıda Schenker Almanya Global Proje departmanın Mısır’da büyük bir projeye imza attığını ve bu proje kapsamında Mısır’a yeni bir liman inşa edildiğini belirttik. Bizim de buna benzer yatırımlar planladığımız bölgelere ve tekrar canlanan yatırım bölgesi İran’a, iş bağlantıları kurmak ve piyasa şartlarını görüşmek üzere ziyaretlerimiz başlamıştır.  Aynı şekilde Afrika için de gerekli planlamalar yapılmakta, orta ve uzun vadede bir avantaj merkezi olarak gözümüze çarpmaktadır.

Uzun zamandır inşaat ve enerji sektörü yatırımcılarımızın gözdesi olan Ortadoğu ve Asya, bizim için de büyük fırsat olarak açılan bir kapı konumunda. Yatırımcılar ile birlikte hali hazırda bu bölgede düzenli faaliyetlerimiz devam ediyor ve yeni yatırımların da odağında bulunmaya çalışıyoruz. Hali hazırda Türki Cumhuriyetler bölgesinde projelerimiz mevcut olsa da, bu bölgede de geliştirmeyi hedeflediğimiz ikili ilişkiler ve yeni potansiyel anlaşmaları mevcut.

Orta ve uzun vadede hedeflerimiz, gelişmekte olan bu bölgelerdeki yatırımları an be an takip ederek, projelerin merkezinde bulunmak ve müşterilerimize en avantajlı hizmeti en yüksek kalitede ve en kısa zamanda sunmaya çalışmaktır. Bu hedeflerimiz kapsamında şunu söylemek isteriz ki; her proje yeni bir tecrübeyi, her tecrübe yeni bir projeyi beraberinde getirmekte.

MISIR’DAKİ DEV PROJE İÇİN LİMAN YATIRIMI YAPTI

DB Schenker Arkas Proje Taşımaları Uzmanı Eray Ebil, 2016’da yurtdışında Mısır’ın şu anki toplam elektrik santrali kapasitesinin %50’sini oluşturacak dev elektrik santrali projesinde yer aldıklarını söyledi. DB Schenker’in neredeyse tüm global ağının devrede olduğu proje için özel bir liman yatırımı yapıldığının bilgisini veren Ebil, şunları aktardı: “DB Schenker Almanya ofisimizin Mısır’da üstlendiği “Brullus” adlı projesi toplamda 5 elektrik santralinin inşaatı ve taşımasından oluşuyordu. Bu proje için DB Schenker’in neredeyse tüm global ağı devredeydi. Türkiye’den de çok sayıda konteyner ve açık yük çıkışı oldu. Mısır’da bu alanda gerçekleştirilen en büyük yatırım olan bu proje, ülkenin şu anki toplam elektrik santrali kapasitesinin %50’sini oluşturmakta. Proje kapsamında Mısır’da bir balıkçı limanı 9 milyon euro yatırımla açık yük yükleme ve tahliye limanına dönüştürüldü ve projenin en büyük gabari dışı parçaları, açık yük gemileri ile bu limandan tahliye edildi. Yaklaşık bir yıldır devam etmekte olan bu büyük projenin çözüm ortağı olan DB Schenker, projenin sonlarına başarıyla yaklaşmıştır. Projenin tamamlanması ile Mısır’da 5 elektrik santrali ve 1 açık yük limanı DB Schenker ortaklığı ile Mısır’a teslim edilmiş olacak.”

Kaynak: lojistikhatti.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr