Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / KOTO’DAN BAKAN ARSLAN’A ÖZEL LOJİSTİK DOSYASI

KOTO’DAN BAKAN ARSLAN’A ÖZEL LOJİSTİK DOSYASI

KOTO’DAN BAKAN ARSLAN’A ÖZEL LOJİSTİK DOSYASI13.04.2017KOTO’dan Bakan Arslan’a özel lojistik dosyası. Kocaeli Ticaret Odası tarafından düzenlenen ‘Lojistik ve Taşıma Sektörü Toplantısı’nda, sektörde faaliyet gösteren işadamlarıyla bir araya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a özel lojistik dosya sunuldu.

‘BAKANLIĞIMIZIN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR’

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Başkanı Necmi Bulut, “Bilindiği üzere dünya ekonomisine artık ülkelerden ziyade rekabet gücü yüksek kentler ve bölgeler yön vermektedir. Özel sektör temsilcileri olarak; rekabet ortamında mücadelemizi sürdürmek için ciddi desteğe ihtiyaç duymaktayız. Sayın Bakanım, üyelerimizin yaşamış olduğu sorunlara kısaca değinmek istiyorum. Sadece ilimiz için değil Doğu Marmara Bölgesi için önemli bir merkezde yer alan Cengiz Topel Havalimanı’nın işlerliğinin kazandırılması gerekmektedir. havalimanı için yerel ve merkezi idarecilerin politika üretmesi önem arz etmektedir. İstanbul metrosunun Gebze’ye kadar uzatılma çalışmaları sürmektedir. Bununla birlikte Gebze-Adapazarı arasında banliyö hattının işlerliğinin kazandırılması şehiriçi trafiği ve taşıma maliyetlerinin azalmasına katkı sağlayacaktır. Bu bağlamda bölgemizdeki iller arasında banliyö seferleri olması ekonomik gelişmişliği de beraberinde getirecektir.

‘LOJİSTİK SEKTÖRÜ ÇOK ÖNEMLİ’

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da konuşmasında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kentte çok önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek, “Lojistik ve nakliye kentler için çok önemli. İhracatçıdan, tek kamyonu olana kadar hepsi Lojistik sektörünün bir parçası. 80 milyonun her bir ferdi bu sektörden etkileniyor. İyi organize olur iyi hizmet verirseniz insanımız iyi etkilenir; ülke iyi etkilenir. Son 14 yılda 320 milyar lira yatırım yaptık. Kocaeli merkezli bölünmüş yollarla ülkemizin batısından giren bir aracın doğusundan çıkmasını sağlamak istiyoruz. İstanbul ve Kocaeli’de sıkışıklık oluyor. Bu sıkışıklığı azaltmak için Çanakkale 1915 köprüsünün temellerini attık. Kocaeli’nin liman kenti olması yetiyor, hızlı tren hattının yanına bir hat daha yapıldı. Kuzey Çevre yolu yapılıyor. Bunlar da yetmiyor Akyazı’dan başlayarak yeni bir hızlı tren yapacağız.  Liman kenti olarak Kocaeli’yi geliştiriyoruz.

Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın imkanlarını doğru kullanmak ve bakanlığımızın imkanlarını kullanılması için birlikte çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Gebze’de Halkalıya kadar olan banliyö hatlarını 2018 yılının sonuna kadar hizmete koyacağız. Gebze’yi Ankara’ya bağlayan hızlı tren hattının yanı sıra Marmaray ile Gebze’ye gelen kaliteli taşımayı İzmit’e taşıyacağız. Bir kısmını biz, bir kısmını da Büyükşehir yapacağız. Limanların demiryoluna ve lojistik merkezlerine bağlanması için çalışmalar yapılıyor. Bu bağlantılar için 400 milyon yatırım. Sizlerin de görüş ve önerileri çok önemli, lojistik ve taşıma konusunda Kocaeli ne isterse başımızın üstüne” dedi.

KOTO’DAN BAKAN ARSLAN’A ÖZEL DOSYA

KOTO Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantı sonrası Bakan Arslan, sektör temsilcileriyle bir araya geldi. KOTO Başkanı Necmi Bulut’un ev sahipliğinde, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve bakanlığa bağlı bölge müdürlerinin de yer aldığı toplantıda, kooperatif başkanları ve taşımacılık sektörünün temsilcilerinin görüş ve önerileriyle hazırlanan özel dosya sunumu yapıldı.

Dosyada yer alan konu başlıkları;

·         OSB’lerin otoyol bağlantıları

·         Cengiz Topel Havalimanu’na işlerlik kazandırılması

·         ‘Adi Ortaklık’ işletmelerine K2 belgesinin verilmemesinin neden olduğu sorunlar

·         Kocaeli’ne çevreyolu yapılmasının önemi

·         Deniz turizmi, marinaların geliştirilmesi ve koyların yapılaşmadan korunması için ‘Kıyı Master Planı’ hazırlanması, yat limanı kurulması

·         UKOME Komisyon toplantılarında ticaret odası temsilcilerine yeniden oy hakkı tanınması

·         Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde değişiklik yapılarak odalara azami fiyat tarifesi belirleme yetkisi verilmesi

·         Yük taşımacılığında mesafe gözetilerek yeniden ücret düzenlemesi yapılması

·         K1 yetki belgesinin birinci derece yakınları haricinde, gerçek kişilere devrinin de mümkün kılınması

·         Ücretsiz servis taşımacılığı uygulamasının yeniden düzenlenmesi

·         İstanbul Metrosunun Gebze’ye kadar uzatılması

·         Gebze- Adapazarı banliyö hattına işlerlik kazandırılması

·         Körfez- Kartepe metrosunun hızlandırılması

·         ADR sözleşmesi kapsamında tehlikeli maddelerin taşınması için kullanılan araç ve tankların ADR sözleşmesi hükümlerine uygun hale getirilebilmesi için verilen sürenin uzatılması

·         ADR uygunluk muayenesi hizmeti veren özel kuruluşların sayıca az olması sorunu

·         ADR’ye uyumlu tankların ülkemizde üretilemiyor oluşunun sektör için oluşturduğu ek maliyetler

·         SRC 5 belgesi alımında yaşanan zorluklar

·         Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı çalıştırılması zorunluluğunun neden olduğu sıkıntılar

·         SRC belgeli sürücü istihdamında, yaşanan sıkıntılar

·         ÖDY- ÜDY eğitimi almış personel istihdamında yaşanan sıkıntılar

Kaynak: lojistikglobal.com