Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / BAKAN ARSLAN, KARS LOJİSTİK MERKEZİ’NİN TEMELİNİ ATTI

BAKAN ARSLAN, KARS LOJİSTİK MERKEZİ’NİN TEMELİNİ ATTI

BAKAN ARSLAN, KARS LOJİSTİK MERKEZİ’NİN TEMELİNİ ATTI10.04.2017Bakan Arslan, Kars Lojistik Merkezi’nin temelini attı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yanındaki alanda Kars Lojistik Merkezi’nin temelini attı.

Törende konuşan TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, 300 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak projenin sözleşme bedelinin 94 milyon 300 bin TL olduğunu bildirdi. Yıllık 412 bin ton taşıma kapasitesine sahip lojistik merkezin konteyner stok alanın da 170 bin metrekare olduğunu ifade eden Apaydın, demiryolu ünitelerinin yanı sıra her türlü idari ve sosyal donatıların bulunduğu lojistik merkezin içine 16 kilometrelik demir yolu hattı yapılacağını ve ulusal demiryolu ağına bağlantılı olacağını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ‘kara tren’den kurtulmak için aynı ismi taşıyan türküyü değiştirdiklerini belirtti. ‘Yüksek hızlı tren yetişir’ dönemine geçtiklerini anlatan Arslan, 2 bin 300 kilometrelik hattı elektrikli hale getireceklerini, sinyalli hattı 5 bin kilometreden 7 bin 300 kilometreye çıkardıklarını bildirdi. Amaçlarının ülkeyi bir baştan bir başa kaliteli konforlu demiryolu ağıyla örmek olduğunu vurgulayan Arslan, yüksek hızlı tren çalışmalarında Ankara ile Sivas arasında çalışmalarla Sivas- Erzincan’ın ihale sürecinin devam ettiğini belirtti.

“Biz Avrupa’nın 6’ncı, Dünya’nın 8’inci ülkesi olarak yüksek hızlı tren işletmecisi faaliyeti sürdürüyoruz” diyen Arslan, “Bir ülkenin 80 yılda yaptığı demiryolu 11 bin kilometre, bizim şuan devam eden 3 bin 380 kilometre. Hizmete açtığımız hızlı treni de katarsanız 4 bin kilometre. Hatları elektrikli hat olarak değiştirme çalışmalarımız sürüyor. Kara treni kaldırıyoruz, türküyü değiştiriyoruz, kara tren gecikir belki de gelmezden yüksek hızlı tren ile yetişire geldik. 4 bin kilometrelik elektrikli hattı 6 bin kilometreye çıkarttık. 11 bin kilometrelik hattın tam 10 bin kilometresini yeniledik. Amacımız var olanı yenilemek ve yetinmiyoruz ülkemizi bir uçtan diğer uca demir ağlarla örmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyoruz. Hızlı tren çalışmaları ülkemizin bir çok ilinde devam ediyor, devam ediyor ki oradaki çalışmaların ardından Kars’a da gelsin. Kars’a da gelecek hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Bakü, Tiflis, Kars demiryolu projesinin Türkiye için önemli olduğuna işaret eden Ahmet Arslan, 30 Ekim 2018’de bitecek olan lojistik merkezde 500 kişinin çalışmaya başlayacağını ifade etti. Kars’ın cazibe merkezi olduğu için bir çok yatırım geleceğini aktaran Arslan, şunları söyledi: “Bu lojistik merkeziyle Kars, sadece serhatı bekleyen il olmayacak serhat konumundan yararlanan il olarak Azerbaycan’a, Türkmenistan’a, Kazakistan’a ta Çin’e kadar hizmet edecek. Hizmet ederken de buranın sanayisi gelişecek, istihdamı artacak. Bundan hiç şüpheniz olmasın.”

Kaynak: lojistikglobal.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr