Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / ARSLAN: TÜRKİYE, DÜNYA HAVACILIĞINDA DA SÖZ SAHİBİ OLACAK

ARSLAN: TÜRKİYE, DÜNYA HAVACILIĞINDA DA SÖZ SAHİBİ OLACAK

ARSLAN: TÜRKİYE, DÜNYA HAVACILIĞINDA DA SÖZ SAHİBİ OLACAK07.04.2017

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Türkiye havacılıkta bu kadar mesafe kat edip dünya havacılığında da söz sahibi olacak. Türk Hava Yolları (THY) gibi milli bir bayrak taşıyıcının global şirket çıkarını da göz önünde bulundurarak Türkiye’de bütün dünyaya hizmet edecek bir havalimanı yapma kararı alındı.

İstanbul 3. Havalimanı bu anlamda gerçekten bir şaheser. Kömür ocaklarının olduğu bir yerde bataklıkları kurutup yeni bir alan kazandırıyoruz ve kazandırdığımız bu alanda da 10 milyar avroluk bir yatırım yapıyoruz. Bu yatırımı da özel sektör marifetiyle, kamu-özel iş birliği şeklinde yapıyoruz ve 25 yıl boyunca yapılacak işletmede de 22 milyar avro gelir elde edeceğiz.” dedi.

Arslan, “3. havalimanını hem biz önemsiyoruz hem dünya önemsiyor, bazen gıptayla, bazen kıskançlıkla izliyorlar. Yılda 200 milyon yolcuya hizmet edecek bir havalimanı demek.” diye konuştu.

Bakan Arslan, 3. havalimanının Türkiye’nin büyümesine, gelişmesine, ekonomisine çok ciddi katkı sağlayacağını anlatarak, “Dünya ticareti, ticaret hareketliliği de havalimanının bulunduğu merkezden yayılma sağlıyor. İşte İstanbul 3. Havalimanı, havacılık hizmetinden kaynaklı ülkemize gelir elde ettireceği gibi bir merkez olması hasebiyle ticaret erbabının, sanayinin üretiminin, ham maddenin, mamul maddenin bu coğrafyadaki büyümesini sağlayacak. Bu havalimanı, yatırımcının, bizzat yatırımı yapan kişinin, dünyanın neresinden olursa olsun ülkemize kolay gelmesi, yatırımını kontrol etmesi, işlemini yapması ve aynı gün dünyanın başka bir yerine gidebilmesi anlamına geliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: lojistikglobal.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr