Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / “YABANCI TAŞITLARIN DENETİMİNE DAHA FAZLA AĞIRLIK VERECEĞİZ”

“YABANCI TAŞITLARIN DENETİMİNE DAHA FAZLA AĞIRLIK VERECEĞİZ”

“YABANCI TAŞITLARIN DENETİMİNE DAHA FAZLA AĞIRLIK VERECEĞİZ”07.04.2017“İkinci Ekonomi ve Lojistik Zirvesi” kapsamında yapılan oturumda konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Oğuz Hakan Özdemir, uluslararası karayolu taşımacılığı büyürken sorunların da büyüdüğünü belirterek, “Sorunların büyümesinde en önemli argümanlar; hedef ülkelerin kendi taşımacılarını koruma, çevre kirliliği kaygıları, karayolu trafik güvenliği gibi konularda yoğunlaşmaktadır. Sorunlarımızı başlıklarla ifade edersek; yüksek geçiş ücretleri, yetersiz geçiş belgesi kotaları, bazı ülkelerden alınamayan, bazılarından ise zor alınan sürücü vizeleri, mod dayatmaları, yapılan ihlalle mütenasip olmayan yüksek cezalar olarak şekillendirebiliriz.” dedi.

Özdemir, şöyle devam etti: “Taşımacılarımıza uygulanan ayrımcı uygulamalara karşı biz de tedbirlerimizi alıyoruz. Bu anlamda, 17 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Yabancı Plakalı Araçlara Ait Geçiş Ücretleri Ve İdari Para Cezalarının Tahsiline İlişkin Yönetmelik” bu alanda yaşanan bir haksızlığın giderilmesi açısından önemli. Önümüzdeki dönemde alacağımız tedbirler ile, özellikle yabancı taşıtların denetimine daha fazla ağırlık vereceğimiz bilgisini de bugün sizler ile paylaşmak istiyorum.”

 “TARİHİ İPEK YOLU’NUN HAYATA GEÇMESİNDE ÖNEMLİ BİR AŞAMAYA GELDİK”

Türk taşımacıları için alternatif taşıma pazarı ve alternatif taşıma koridorları oluşturulması noktasında önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Özdemir, ”Malumunuz, Çin ile İkili Karayolu Taşımacılığı Anlaşması 2016 yılında paraflanmıştı. Bu anlaşmanın, Mayıs ayında, Pekin’de düzenlenecek ‘Kuşak ve Yol Zirvesi’ sırasında imzalanması için diplomatik girişimleri başlattık. Bu anlaşmanın hayata geçmesiyle birlikte, tarihi İpek Yolu güzergahının yeniden hayata geçmesi yönünde önemli bir aşama tamamlanmış olacaktır.

Sonuç olarak, bulunduğumuz coğrafyadaki olağanüstü durumlar, Avrupa ve Asya ülkelerinin engelleyici, kısıtlayıcı tutumlarına rağmen, taşımacılık ve lojistik sektörümüz gelişmesine devam edecektir. KDGM olarak bu konuda her türlü desteği vermeye devam edeceğimizi bilmenizi isterim.” diye konuştu.

Kaynak: lojiyol.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr