Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / UPS, 11 YILDIR DÜNYANIN EN ETİK ŞİRKETLERİNDEN BİRİ SEÇİLİYOR

UPS, 11 YILDIR DÜNYANIN EN ETİK ŞİRKETLERİNDEN BİRİ SEÇİLİYOR

UPS, 11 YILDIR DÜNYANIN EN ETİK ŞİRKETLERİNDEN BİRİ SEÇİLİYOR23.03.2017Ethisphere Enstitüsü, UPS’i Lojistik ve Ulaşım kategorisinde onurlandırdı.

UPS, Ethisphere® Enstitüsü tarafından art arda on bir yıldır Dünyanın En etik Şirketi, seçildiğini açıkladı. Etik iş uygulamalarının standartlarının tanımlama ve geliştirme konusunda küresel lider olan Ethisphere Enstitüsü, UPS’i Lojistik ve Ulaşım kategorisinde onurlandırdı.

UPS Uyum Direktörü Mohammed Azam, “UPS’te, etik şekilde faaliyet göstermek, prensiplerimiz doğrultusunda hareket etmeyi ve iş faaliyetlerimiz, sürdürülebilirlik standartlarımız ve yaşadığımız hayatlar ve çalıştığımız toplumlar üzerinde yarattığımız etkilerle sözümüzü tutmayı gerektirir. Dünyanın dört bir yanında tüm çabalarımızda yüksek etik standartlarımız olması için çok çalışıyoruz. Bu, bizim kültürümüzün bir parçası olarak tüm kurumda paylaşılıyor.” dedi.

Bu yıl Ethisphere Enstitüsü’nün ve prensibi eylemle bütünleştiren, güveni kurumsal kimliklerinin bir parçası yapmak için yorulmadan çalışan ve bunu yaparken yarının en iyi uygulamalarını bugünden sunarak gelecekteki sektör standartlarını şekillendiren şirketlerin takdir edildiği Dünyanın En Etik Şirketleri seçiminin on birinci yılı. Ethisphere Enstitüsü, UPS dâhil 2017’de onurlandırdığı firmaların en iyi uygulamalarını ve içgörülerini yılın ilerleyen dönemlerinde bir sunuş belgesi ve veri grafiğiyle yayınlayacak.

Ethisphere İcra Kurulu Başkanı Timothy Erblich bir açıklama yaparak, “Son on bir yıldır toplumsal beklentiler değişti, kanunlar ve yönetmelikler gibi jeopolitik iklim de yeniden tanımlandı. Ayrıca Dünyanın En Etik Şirketi unvanıyla onurlandırılan şirketlerin bu zorlu sınavlara nasıl karşılık verdiğini gördük. Dünyanın dört bir yanında yerel topluluklara yatırım yapıyor, çeşitlilik ve kapsayıcılık stratejileri benimsiyor ve uzun vadeli yaklaşımına sürdürülebilir bir iş üstünlüğü olarak odaklanıyorlar” dedi. “UPS’teki herkesi Dünyanın En Etik Şirketi olarak seçilmeleri vesilesiyle tebrik ediyorum.”

UPS yakın zamanda birçok başka kurumsal vatandaşlık ve sürdürülebilirlik ödülüyle de onurlandırıldı. Şirket, İnsan Hakları Kampanyası’nın Kurumsal Eşitlik İndeksinden 100 tam puan aldı, ABD Çevre Koruma Ajansı’nın (EPA) SmartWay Mükemmellik Ödülü ile onurlandırıldı ve art arda dördüncü yıl Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksine (DJSI World) girdi.

Dünyanın En Etik Şirketi değerlendirmesi, Ethisphere Enstitüsü’nün Ethics Quotient™ çerçevesini temel alıyor. Puanlar, beş temel kategoride veriliyor: etik ve uyum programı (%35), kurumsal vatandaşlık ve sorumluluk (%20), etik kültürü (%20), yönetişim (%15) ve liderlik, yenilikçilik ve itibar (%10) ve sürece katılan tüm şirketlere temin ediliyor.

Kaynak: lojiyol.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr