Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / PORT AKDENİZ’DEN 14 GÜN ÜCRETSİZ DEPOLAMA

PORT AKDENİZ’DEN 14 GÜN ÜCRETSİZ DEPOLAMA

PORT AKDENİZ’DEN 14 GÜN ÜCRETSİZ DEPOLAMA23.03.2017Türkiye mermer ve doğaltaş ihracatçıları, İzmir’de düzenlenecek Marble 2017’ye artık elleri çok daha güçlü bir şekilde gidecek. Port Akdeniz aldığı kararla mermer ve doğaltaş ihracatına 14 gün ücretsiz depolama imkanı sunarak, ihracatçıya küresel rekabette önemli bir avantaj sağladı.

Türkiye mermer ve doğaltaş sektörünün kalbi, 3 gün süre ile İzmir’de atacak. 22 – 25 Mart 2017 tarihleri arasında yapılacak olan 23. MARBLE – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, Türkiye mermer ve doğaltaşını küresel arenaya çıkaracak. Birçok önemli ihracat bağlantısının gerçekleştirilmesi beklenilen fuar öncesinde, bir önemli müjde de Port Akdeniz’den geldi.

Türkiye mermer ve doğaltaş ihracatının önemli çıkış kapılarından Port Akdeniz aldığı kararla, “mermer ve doğaltaş ihracatında liman dahilinde 14 gün ücretsiz depolama fırsatı sunuyor. İzmir’deki bu uluslararası buluşma öncesinde Türkiye mermer ve doğaltaş ihracatçısına hem doğrudan önemli bir tasarruf, hem de daha ekonomik ve daha efektif nakliye için önemli bir avantaj sağlayan bu fırsat, Port Akdeniz tarafından özel bir duyuru ile mermer ve doğaltaş ihracatçılarına açıklandı.

MARBLE 2017’nin sektör için güzel sonuçlar doğurması temennisi ile başlayan Port Akdeniz açıklamasında; “Port Akdeniz -Antalya Limanı’ndan konteyner ile yapılmakta olan mermer ve doğal taş ihracatlarında, sevkiyatların daha hızlı olmasını sağlamak ve depolama ihtiyaçlarına alternatif üreterek maliyetlerin minimize edilmesine katkıda bulunma” amaçlandığı belirtildi. Bu doğrultuda “01 Mayıs 2017’den itibaren geçerli olmak üzere mermer ve doğaltaş ihracatında, liman sahası içerisinde 14 gün ücretsiz olarak, blok ve kasalı mermer stoklaması yapılabileceği” açıklandı. Söz konusustoklamanın “14 gün boyunca ücretsiz olduğu – terminal ve ardiye yansıtılmayacağı”,“14 günü aşması durumunda ise 15’nci gün ve sonrası için sadece $0,40/Ton/Gün ardiye ücreti yansıtılacağı “ da açıklamada yer aldı.

Açıklamada ayrıca; ilk etapta 6 ay boyunca devam etmesi planlanan uygulama koşulları ile ilgili detaylı bilgilendirmenin Gümrük Müşavirleri aracılığı ile en kısa sürede yapılacağı da belirtildi.

Kaynak: lojiport.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr