Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / LOKOMOTİF VE VAGON KİRALAMA DÖNEMİ BAŞLADI

LOKOMOTİF VE VAGON KİRALAMA DÖNEMİ BAŞLADI

LOKOMOTİF VE VAGON KİRALAMA DÖNEMİ BAŞLADI06.03.2017TCDD Taşımacılık, geniş lokomotif ve vagon filosuyla kiralama pazarına giriyor.

TCDD Taşımacılık, yeni tarifesinde, lokomotif ve yük vagonu kiralarını da açıkladı.

Bu tarifeye göre, elektrikli ve dizel lokomotifler aylık bazda kiralanabiliyor. Aylık kiralar elektrikli lokomotifler için 15420 €/ay’dan, dizel lokomotifler için ise 10720 €/ay’dan başlıyor. Kiralıklar arasında manevra lokomotifleri de bulunmakta.

Lokomotif kiralayacak firmalar, belirli bir miktar taşımayı garanti etmek durumunda ve kiraya ek olarak, taşınan ton bazında bir ödeme de yapacak.

TCDD Taşımacılık, aynı tarifede, yük vagonu kiralarını da açıkladı. Kira ücretleri 2 akslı vagon için 10 €/gün’den başlıyor.

Bu adım, demiryolu taşımacılığının serbestleştirilmesi sürecine önemli bir etkide bulunabilir ve yeni tren operatörlerinin beklenenden daha önce yola çıkmasını sağlayabilir.

Özel operatörlerin lokomotif ve vagonlarını bu yolla tedarik etmeyi tercih etmeye başlamaları durumunda, Türkiye’nin en büyük demiryolu aracı kiralama firması olmak TCDD’nin önündeki seçeneklerden birisi olacak.

Bu adım, Türkiye pazarını yakından takip eden dünya devlerinin de planlarını revize etmesine yol açabilir. Geçtiğimiz hafta yapılan Eurasia fuarı, Türkiye pazarına hazırlanan lokomotif/vagon üreticilerinin yanı sıra, demiryolu aracı filosu yöneten firmalara ev sahipliği yapmıştı.

Kaynak: railturkey.org

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr