Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / MALEZYALILAR SABİHA GÖKÇENDE YÖNETİMİ DEĞİŞTİRİYOR

MALEZYALILAR SABİHA GÖKÇENDE YÖNETİMİ DEĞİŞTİRİYOR

MALEZYALILAR SABİHA GÖKÇENDE YÖNETİMİ DEĞİŞTİRİYOR02.03.2017İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı ile ilgili yeni planlarını açıklayan Malaysia Airports, yönetim kadrosunda değişikliğe gidileceğini duyurdu.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın (ISG) sahibi Malaysia Airports Holdings Berhad (Malaysia Airports), tarafından yapılan açıklamada, geleceğe yönelik planlar doğrultusunda ISG’nin yönetim kadrosunda değişikliğe gitme kararı alındığı ve CEO'nun dün görevden ayrıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, yeni bir büyüme ve gelişme aşamasına giren firmanın daha global bir perspektif benimseyerek ISG için önemli fırsatlar yaratmaya odaklanacağı vurgulandı. Firmanın faaliyet gösterdiği tüm alanları kapsayacak bu dönüşümün, ISG’nin başarısına ve uluslararası arenadaki rekabet gücüne katkı sağlaması hedefleniyor.

Malaysia Airports, bu kapsamda ISG CEO’su Gökhan Buğday’ın dün itibariyle görevinden ayrıldığını ve yerini büyüme hedefi doğrultusunda görev yapacak yeni bir yönetime bırakacağını açıkladı.

Konuyu değerlendiren Malaysia Airports Genel Müdürü Badlisham Ghazali, "Buğday’a geçtiğimizi sekiz yılda ISG’nin büyümesine sağladığı katkı için teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Malaysia Airports Genel Müdürü Badlisham Ghazali, “Grubumuzun bir parçası olan ISG, Türkiye’nin en gelişmiş dört şehrinin ortasındaki konumu ve sahip olduğu önemli potansiyelle uluslararası büyüme stratejimizde önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Halihazırda yapmış olduğumuz ve yapacağımız yatırımlar sayesinde, ISG hem grubumuza hem de Türkiye ekonomisine ve ülkenin uluslararası itibarına katkı sağlamayı sürdürecek” dedi.

Kapasitesi ikiye katlanacak

Türkiye ekonomisinin en önemli varlıklarından biri olan ISG'nin ciddi bir potansiyel teşkil ettiğini ifade eden Ghazali konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan stratejik konumu ile ISG, 2016 yılında yaklaşık 30 milyon yolcu ağırladı. Emirates, Etihad ve Nile Air gibi hava yollarının uçuşa başladığı, hem THY hem Pegasus’un yeni destinasyonlara sefer başlattığı havalimanı Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’daki kapsama alanını genişletti. Yine ISG’nin büyümesi kapsamında yurtdışından gelen yolcuların iç hatlara transferini kolaylaştıran adımlar atacağız. Ayrıca yoğunlaşan iç hatlar yolcu trafiğinin ihtiyaçlarını karşılamak için, ISG’nin kapasitesini artıracak yeni bir boarding salonu inşaatı planlamaktayız.”

Ghazali, sözlerini “ISG’ye ulaşımın kolaylaşması ve 2018 yılında tamamlanması beklenen ikinci pist nedeniyle havalimanı kapasitesinin ikiye katlanacağını öngörüyoruz. Uluslararası büyüme stratejimiz doğrultusunda, organik büyümesini sürdüren İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na yaptığımız yatırımımızın meyvelerini toplamaya devam edeceğiz” diye noktaladı.

Kaynak: dunya.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr