Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / MARS LOGISTICS, ŞİRKET AVINDA

MARS LOGISTICS, ŞİRKET AVINDA

MARS LOGISTICS, ŞİRKET AVINDA01.03.2017Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar, “Bu yıl 50 milyon Euro yatırım yapacağız. Amacımız yurtiçi ve yurtdışında iki şirketi bünyemize katıp operasyonlarımızı genişletmek” diyor.

Yaklaşık 120 milyar dolarlık büyüklüğe sahip Türkiye lojistik sektörünün en büyük oyuncularından biri olan Mars Logistics, 2017’de yükselişe geçmesi beklenen ihracat ile birlikte yurtiçi ve yurtdışı operasyonlarında hedef büyüttü. 2017’de İstanbul-Yenibosna’daki lojistik merkezini 30 milyon Euro yatırımla Hadımköy’e taşıyacaklarını ve halihazırda bin 865 araçlık filolarını genişletmek için 20 milyon Euro harcayacaklarını dile getiren Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar, ‘Türkiye’nin 2017 ve sonrasında dış ticarette önemli başarı yakalayacağını düşünüyoruz. Bu nedenle bir tane yurtdışında bir tane yurtiçinde olmak üzere iki nitelikli şirketi satın alarak, operasyonları­mızı genişleteceğiz” diyor. Bin 200 çalışanı olan Mars Logistics, 2016’da 250 milyon Euro’luk ciroya ulaştı. Şir­ket, 2017’de ise yüzde 12 büyüme hedefliyor.

HADIMKÖY’E TAŞINIYOR

Uluslararası kara taşımacılığında Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre sektörde ilk sırada yer aklıklarını dile getiren Ali Tulgar, 2017 ve sonrası için operasyonlarını genişletme kararı aldıklarını söylüyor. 2017’ııin ortasına kadar 30 milyon Euro yatırımla İstanbul-Yenibosna’daki merkezlerini Hadımköy’de 70 bin metrekarelik araziye taşıyacaklarım anlatan Tulgar, “Ayrıca 1865 araçlık filomuzu genişletmek için bu yıl 20 milyon Euro yatırım yapacağız. 2017 ve sonrasında Türkiye’nin dış ticare­tinde gözle görülür bir artış olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

SİNYALLER OLUMLU

Özellikle otomotiv ve tekstil sektöründe önümüzdeki üç aylık siparişlere bakıldığında tablonun sevindirici olduğunu ifade eden Tulgar, “2016 zor bir yıl oldu. Ama gelen haberler 2017’de üretimin ve ihracatın artacağını gösteriyor. Şirket olarak buna göre hazırlık yapıyoruz” diyor. Gele­cek dönem açısından umut veren bu tablonun kendilerini de yeni yatırımlar yapmaya sevk ettiğini vurgulayan Tulgar, şunları söylüyor:

“Bir tane yurtdışında bir tane yurtiçinde olmak üzere iki nitelikli şirketi satın alarak, operasyonlarımızı genişleteceğiz. Bu satın almalar için görüşmelerimiz sürüyor. Yurtdışında Avrupa pazarında Almanya, Fransa, İtalya ve İskandinavya operasyonlarına uygun bir şirket alabiliriz.”

“İRAN, LOJİSTİK SEKTÖRÜNE NEFES ALDIRACAK”

Lojistik sektörü, kötü geçen son birkaç yılın ardından yakın pazarlarda yeniden boy göstermeye hazırlanıyor. Son yıllarda Suriye ve Irak başta olmak üzere yakın coğrafyadaki çatışmalı ortamın Türk lojistik sektörünü zor durumda bıraktığını hatırlatan Ali Tulgar, “Ancak bu kötü ortam giderek dağılıyor, özellikle dünyaya açılmaya başlayan İran pazarı bizim için çok büyük bir fırsat. İran’a taşımalarda başta otomotiv, tekstil, beyaz eşya ve mobilyada çok ciddi artış bekliyoruz. Açıkçası İran pazarı sektöre nefes aldıracak” diyor

Uçak krizi sonrasında ilişkilerin yeniden düzelmeye başladığı Rusya pazarında da düzelme gözlemlediklerini kaydeden Tulgar, “Rusya’nın eski kapasitesine ulaşması, ardından Türk Cumhuriyetlerinin yeniden canlanması ve Afrika pazarında üstlenilen proje bazlı işlerin artması ile bu yıl lojistikte çok canlı bir dönem geçireceğimizi umuyoruz” diye konuşuyor.

Kaynak: lojiport.com

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr