Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / MSC, D.AKDENİZ AKTARMALARINI ASYAPORTTAN YAPACAK

MSC, D.AKDENİZ AKTARMALARINI ASYAPORTTAN YAPACAK

MSC, D.AKDENİZ AKTARMALARINI ASYAPORTTAN YAPACAK28.02.2017Dünyanın ikinci büyük konteyner hat operatörü MSC, Doğu Akdeniz limanlarına yapacağı aktarma servislerini Asyaport üzerinden gerçekleştirecek. MSC ayrıca Aliağa'yı Selanik'e bağlayan yeni bir hattı hizmete koydu.

Türkiye'nin en büyük konteyner limanı arasında bulunan Asyaport'a MSC desteği devam ediyor.

Dünyanın ikinci büyük konteyner hat operatörü MSC, daha önce Yunanistan'ın Pire Limanı üzerinden yaptığı Doğu Akdeniz limanlarına aktarma servislerini, Asyaport üzerinden gerçekleştirecek. MSC, ayrıca Aliağa, Selanik ve Tekirdağ'a bağlayan yeni bir hattı hizmete koydu.

Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın ilk 10 konteyner limanı arasında yer alan Asyaport, servis uğrak sayısını her geçen gün artırıyor. Yeni başlatılan Asyaport ve İzmir uğraklı Suriye-Lübnan-Mısır servisleriyle, tüm Trakya ve Ege bölgesindeki ithalat ve ihracatçılar için Lazkiye, Tartus, Beyrut ve İskenderiye limanlarına direkt bağlantı kuruyor.

İzmir’den yapılan ithalat ve ihracatlar için daha önce aktarma limanı olarak kullanılan Pire Limanı yerine, aktarmaların Asyaport’tan yapılması ana gemi bağlantılarının daha hızlı olmasını sağlıyor.

MSC'nin Aliağa’dan başlattığı yeni Asyaport-Aliağa-Selanik-Asyaport servisiyle bölgedeki ithalat ve ihracatçıları Yunanistan, Karadeniz, Arap Körfezi ve Uzakdoğu ülkeleriyle daha hızlı buluşacak.

MSC, TÜRKİYE'YE OLAN GÜVENİNİ ORTAYA KOYDU

Haftalık olarak düzenli gerçekleştirilen uğraklar sayesinde Aliağa’dan yapılan ithalat ve ihracatlar için servis kalitesi artarken, aktarmaların Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın ilk 10 konteyner limanı arasında bulunan Asyaport Limanı’ndan yapılıyor olması avantajlarını da beraberinde getirecek.

MSC, daha maliyetli olmasına rağmen Yunanistan'ın Pire Limanı yerine Asyaport'u tercih etmesiyle birlikte, Doğu Akdeniz limanlarına yapacağı seferlere, filosuna kattığı Türk bayraklı gemilerle gerçekleştirmesi, Türkiye'ye olan güvenini ortaya koydu.

Kaynak: lojiport.com

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr