Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / MÜSTEŞAR AŞCI: İYİYİZ, HIZLIYIZ AMA DAHA İYİ VE HIZLI OLMALIYIZ

MÜSTEŞAR AŞCI: İYİYİZ, HIZLIYIZ AMA DAHA İYİ VE HIZLI OLMALIYIZ

MÜSTEŞAR AŞCI: İYİYİZ, HIZLIYIZ AMA DAHA İYİ VE HIZLI OLMALIYIZ27.02.2017Müsteşar Aşcı “Bakanlık olarak bir dakika bile geçirmeden necip milletimizi ve bu güzel ülkeyi kalkındırmak için çalışıyoruz” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşcı, Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın koordinasyonunda Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı 2012 Yılı Programlaması kapsamında Hilton Hoteli’nde tertiplenen “Türk Gümrük İdaresinin Modernizasyonu 8” ve "Kurumsal Yeniden Yapılanma ve İnsan Kaynakları Yönetimi Teknik Destek Projesi" çalıştayına katıldı

Müsteşar Yardımcıları İsmail Yücel, Remzi Akçin, Sezai Uçarmak ve diğer bakanlık bürokratlarının katıldığı çalıştayın açılışında konuşan Müsteşar Cenap Aşcı, dışardan bakan bir gözün eksiklikleri daha iyi görebileceğini bu amaçla çalıştaydan çıkacak önerilerin baştan reddedilmemesi ama koşulsuz da kabul edilmemesi gerektiğini söyledi. 

Bakanlığa vizyon katacak çalışmaların önemli olduğunu vurgulayan Müsteşar Aşcı, varolan sorunları anlık olarak çözmeye çalışmanın bir faydası olmadığını ifade etti.

Millete borcumuz var

Müsteşar Aşcı, millete hizmetin kutsal bir görev olduğunu belirterek, “Çünkü bizim bu ülkeye borcumuz var. Bu ülkenin güzel insanlarına sözümüz var. 15 Temmuz bize bir kez daha gösterdi ki, en değerli millettir. En kutsal değerlere canı pahasına sahip çıkan millettir. Bu yüzden de bizim bu millete ölümüne ihtiyacımız var” dedi.

Daha iyi ve daha hızlı olmalıyız

Projede 1 yılı geride bıraktıklarını hatırlatan Müsteşar Aşcı, “Kötünün düşmanı iyiymiş iyinin düşmanı daha iyiymiş. Yavaşın düşmanı hızlı, hızlının düşmanı daha hızlıymış. Dolayısı ile biz en büyük düşmanı, kötüyü ve yavaşı yok ettiğimizi düşünüyoruz. İyiyiz ve hızlıyız ama daha iyi ve daha hızlı olmamız lazım. Onun için de ortak bir gaye çerçevesinde hep birlikte çalışmalıyız” değerlendirmesinde bulundu.

Müsteşar Aşcı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın AB projelerinden en çok faydalanan kurumlardan bir tanesi olduğunu vurgulayarak, “ Neredeyse 2,5 milyon avroluk bir proje,  böyle bir çalışma için ciddi bir bütçe. Buradan inşallah iyi bir sonuç çıkması lazım. Bunun için de Deloitte firmasına vereceğimiz katkı önemli” ifadelerini kullandı.

Proje 2018 yılı başında tamamlanacak

Strateji Geliştirme Başkanı Fatih İslam Karaoğlu burada yaptığı konuşmasında, proje kapsamında Bakanlığın tüm merkez Birimleriyle görüşmeler yaptıklarını, taşra ziyaretleri ve birçok toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Genel hedeflerinin Bakanlığı AB standartlarına azami düzeyde yakınlaştırmak olduğunu vurgulayan Karaoğlu, projenin 2018 yılı başında tamamlanmasını öngördüklerini bildirdi.

Proje Hakkında

Danışmanlığını Deloitte Danışmanlık A.Ş,’nin yürüttüğü, 2 milyon 389 bin Euro bütçeli projenin açılışı geçtiğimiz yıl yapıldı.

Proje ile Bakanlık merkez ve taşra yapısının tüm unsurları itibariyle AB standartları çerçevesinde gözden geçirilmesi, idari kapasitenin iyileştirilmesi ve kurumsal yapılanmanın en ideal ölçüde tesis edilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında önümüzdeki 1 yıl içerisinde insan kaynakları modellemesi, 10 yıllık bir perspektifle optimum kadro çalışması, prototip taşra idareleri tasarlanması, kurumsal bilgi teknolojileri stratejisinin geliştirilmesi ve performans yönetimi alt yapısı oluşturulması planlanıyor.

Kaynak: T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr