Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD YÖNETİM KURULU İSTANBUL GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

UTİKAD YÖNETİM KURULU İSTANBUL GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

UTİKAD YÖNETİM KURULU İSTANBUL GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ22.02.2017Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD Heyeti, 21 Şubat Salı günü İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Yeni Gümrük Kanunu taslağı üzerinde çalışmaların başladığı dönemde bir araya gelen iki sivil toplum kuruluşu yönetimi, fikir alışverişinde bulundu.

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, Başkan Yardımcısı Turgut Erkeskin, Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Haliloğlu ve UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur’un katıldığı ziyaret sonunda her iki derneğin yeni gümrük kanunu hazırlık sürecinde ve diğer konularda iş birliklerini geliştirmesi kararına varıldı.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Yönetimi, 21 Şubat Salı günü İstanbul Gümrük müşavirleri Derneği (İGMD)’yi ziyaret etti. UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgut Erkeskin, Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Haliloğlu ve UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur, İGMD Yönetimi ile bir araya gelerek dünyada ve ülkemizde genel ekonomik görünüm, yeni iş yapış şekilleri ve sektöre dair fikir alışverişinde bulundu.

İGMD Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Keskin, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nizamettin Ağar, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Sezen, Zeynel Tutar, Mehmet Memiş Yılmazer ve Hasan Hüseyin Ercan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, gümrük müşavirliği mesleği ile taşıma işleri organizatörü firmaların ekonomik ve mesleki değerlendirmeleri de yapılarak, taşımacılık ve lojistik sektörünün iki önemli paydaşını temsil eden dernek yönetimleri tarafından birbirlerinin mesleklerine olan saygı ve güven vurgulandı.

Görüşmenin sonunda her iki derneğin önümüzdeki dönemde yeni gümrük kanunu taslağı bağlamında hem gümrük müşavirlerinin hem de taşıma işleri organizatörü firmaların karşı karşıya kaldıkları yeni uygulamalar, ağır cezalar, yaptırımlar ve diğer sorunlu alanlarda iyileştirmeler sağlanması için iş birliği yapılabileceği konusunda mutabakat sağlandı. İlişkilerin geliştirilmesine yönelik çalışmaların yapılmasının yanı sıra yenilenecek olan gümrük kanunu ve dış ticaret mevzuatı ile ilgili olarak her iki mesleğin öneminin vurgulanması için her platformda işbirliği yapılması değerlendirilmiştir.

UTİKAD

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr