Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ KATILIMCILARI SAKURA TESİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ

FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ KATILIMCILARI SAKURA TESİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ

FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ KATILIMCILARI SAKURA TESİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ21.02.2017İstanbul Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (İTÜSEM) desteği ile Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) tarafından düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi’nde saha ziyaretleri Ekol Lojistik A.Ş.’ye ait Sakura Tesisi ile devam etti.

Geçtiğimiz haftalarda Marport Liman İşletmeleri ve MNG Havayolları’na ait ihracat deposunu ziyaret eden FIATA Diploma Eğitimi katılımcıları, 11 Şubat Cumartesi günü Ekol Lojistik’e ait Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikalı (AEO) Sakura Tesisi’ndeki lojistik süreci yerinde deneyimleme fırsatı yakaladı.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD’ın lojistik eğitimlerine desteği sürüyor. Türkiye’de lojistik kültürün oluşturulması ve geliştirilmesini hedefleyen UTİKAD tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (İTÜSEM) desteği ile düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi, İTÜ İşletme Fakültesinde gerçekleştirilen derslerin yanında pratik uygulamaların yerinde incelendiği saha ziyaretleri ile devam ediyor.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen FIATA Diploma Eğitimi, 1 Ekim 2016 tarihinde başladı. 296 saat sürecek eğitim kapsamında her bir taşıma modu ayrı modüllerde işleniyor. Sektör yöneticileri ve akademisyenlerden teorik dersler alan katılımcılar, saha ziyaretleri ile deneyimlerini arttırıyor.

FIATA Diploma Eğitimi katılımcıları, yeni dönemde ilk olarak Marport Liman İşletmeleri’ni ziyaret etmişti. Liman ile ilgili sunumun ardından saha incelemesi yapan katılımcılar, konteynerlerin liman sahasında elleçlenmesi sürecini de yerinde incelemişti. Katılımcıların saha ziyaretlerinde ikinci durağı ise MNG Havayolları ihracat deposu olmuştu. MNG Havayolları Yer İşletme Başkanı, aynı zamanda UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve FIATA Diploma eğitmeni Serkan Eren ile MNG Havayolları ihracat deposunu ziyaret eden katılımcılar, paletleme ve elleçleme operasyonlarını yerinde deneyimleme şansını yakalamıştı.

FIATA Diploma Eğitimi katılımcılarının saha ziyaretleri kapsamında yeni adresleri ise Ekol Lojistik A.Ş.’ye ait Gebze’de bulunan Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikalı (AEO) Sakura Tesisi oldu. 11 Şubat günü tesisi ziyaret eden katılımcılar, 1600 m2’lik kapalı depolama alanı ve depolama ekipmanları hakkında bilgi aldı. Katılımcılara karayolu taşımalarında parsiyel yüklemeler ve süreç akışları, yükleme sırasında dikkat edilmesi gerekenler, ürünlere göre yükleme örnekleri ile araç çeşitleri ve özellikleri hakkında bilgi verildi. Bunun yanı sıra katılımcılar, yetkilendirilmiş yükümlü süreç akışı ile bu sürecin getirdiği yenilikler hakkında da bilgilendirildi.

FIATA Diploma Eğitimi katılımcıları, önümüzdeki haftalarda intermodal taşımacılık operasyonlarını yerinde incelemek için de U.N. Ro-Ro tesislerini ziyaret edecek.

Eğitimin sonunda lojistik sektörünün dünya federasyonu FIATA’dan alınacak FIATA diplomalarının 150 ülkede geçerliliği bulunuyor.

UTİKAD

 

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr