Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / ÖĞRENCİLER 12.ULUSLARARASI TEDARİK ZİNCİRİ KAMPI’NDA BULUŞTU

ÖĞRENCİLER 12.ULUSLARARASI TEDARİK ZİNCİRİ KAMPI’NDA BULUŞTU

ÖĞRENCİLER 12.ULUSLARARASI TEDARİK ZİNCİRİ KAMPI’NDA BULUŞTU20.02.2017Yıldız Teknik Üniversitesi Kalite Verimlilik Kulübü tarafından bu yıl 12ncisi düzenlenen tedarik zinciri kampı 3 farklı ülkeden ve bir çok farklı şehirden 40’ın üzerinde öğrencinin katılımı ile gerçekleşti. Toplamda 4 gün süren kampa Mia Berre Otel ev sahipliği yaptı.

Kampın ilk günü ilk oturumda Oracle Tedarik Zinciri Uygulamaları Çözüm Lideri Burak Kandemir, lojistikte optimizasyon, süreçlerde maliyet analizi ve tedarik zincirinde yeni uygulamalar ile ilgili deneyimlerini paylaştı. İkinci oturumda Nakliyemkolay.com kurucu ceosu Önder Türker girişimcilik üzerine yaptığı sunumla ve samimi sohbetiyle tüm öğrencilerin beğenisini kazandı.Son oturumda ise Şişecam’ın bir vaka analizi çalışmasına katılan öğrenciler, departmanların önem sırasını nedenleriyle beraber açıklayarak kariyer basamaklarını bu bilgilerle taçlandırdı.

İkinci gün Türkiye’nin alanlarında önde gelen firmaları Mavi, BriSA ve EKOl lojistiğin tedarikle ilgli çeşitli departmanlarından gelen konuşmacılar kariyer planlamasına yönelik sunumlarıyla gençlerin ilgi odağı oldu. Katılımcılar, günün sonunda Mars Lojistik’in düzenlediği bilgi yarışmasıyla hafızalarını tazelediler.

Yoğun geçen kampın üçüncü gününde ise soğuk zincir, tedarikte inovasyon gibi konuları işleyen konuşmacılar;  Subway ve Watsons firmlarının ilgili departmanlarından Giray Sarısoy ve Burak Çakır oldu.

Yıldız Teknik Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Nezir Aydın, insani lojistik adlı sunumuyla lojistikte her şeyin maliyet ve kar olmadığını bazı durumlarda bu faktörlerin göz ardı edildiğini etkileyici bir dille anlattı.

Kampı BriSA ve BSH teknik gezileriyle tamamlayan öğrenciler bir hayli bilgi birkimiyle okullarına dönerken, oluşturdukları network ve öğrendikleri eşsiz deneyimlerle iş hayatlarına ışık tutacaklarını söyledi.

Kaynak: lojiyol.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr