Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / SIA CARGO, IATA CEIV PHARMA SERTİFİKASINI ALAN İLK ASYA PASİFİK HAVAYOLU OLDU

SIA CARGO, IATA CEIV PHARMA SERTİFİKASINI ALAN İLK ASYA PASİFİK HAVAYOLU OLDU

SIA CARGO, IATA CEIV PHARMA SERTİFİKASINI ALAN İLK ASYA PASİFİK HAVAYOLU OLDU20.02.2017Singapur Airlines Cargo (SIA Cargo), küresel çapta tanınan ecza ürünleri taşıma akreditasyonu olan IATA CEIV Pharma Sertifikasyonuna layık görülen ilk Asya-Pasifik havayolu oldu.

Söz konusu sertifika, SIA Cargo’nun yüksek değerli, zaman hassasiyeti taşıyan ve sıcaklık kontrolü gerektiren ecza kargolarını hızlı, güvenli ve etkili olarak taşıyacağını onaylıyor.

Havacılık sektörünün paydaşları ve düzenleyicileri tarafından geliştirilen CEIV Pharma Sertifikası, sektörün ecza ürünleri taşıması sırasında yerine getirilmesi gereken güvenlik, emniyet, uygunluk ve yeterlik kriterlerine dikkat çekiyor. Böylece, taşıma ve sıcaklık gibi çevresel faktörler yüzünden ziyan edilen ürün miktarının asgari düzeye çekilmesi amaçlanıyor. Sertifika, AB Ürün Dağıtım Uygulaması ve Dünya Sağlık Örgütü Eczacılık Ürünleri Dağıtım Uygulaması gibi mevcut eczacılık standartlarını ve yönergelerini kapsıyor, hatta bazı durumlarda aşıyor.

SIA Cargo Başkanı, Chin Yau Seng yaptığı açıklamada, “IATA CEIV Pharma Sertifikasyonuna layık görüldüğümüz için kıvanç duyuyoruz. Böylece, eczacılık sektöründeki müşterilerimize en yüksek standartta ilgi ve profesyonellik ile zaman ve sıcaklık hassasiyeti olan kargoları için verdiğimiz hizmet kalitemiz pekişecektir. Bu tip kargoların öneminin zaten farkındayız ve umuyoruz ki bu sertifika müşterilerimizi, kargolarının emin ellerde olduğu konusunda bir kat daha rahatlatacaktır.” şeklinde konuştu.

IATA Küresel Kargo Başkanı Glyn Hughes ise “Asya-Pasifik kargo piyasası, dünyanın en büyüğü olarak toplam ticaretin yaklaşık %40’ını kapsıyor. Bölgenin en büyük operatörlerinden biri olan SIA Cargo olarak, CEIV Pharma Sertifikasyonunu almak, sadece havayolu için değil, aynı zamanda bölge için de kayda değer bir gelişme. SIA’yı bu başarılarından ve sektörü, ecza taşıma küresel standartlara bir adım daha yakınlaştırmasından ötürü kutluyorum. IATA, CEIV Pharma’yı havayollarına, denetleyicilere ve forwarderlara yardımcı olsun diye hazırladı.” dedi.

SIA Cargo, kargo kapasitesini Singapur Airlines, SilkAir ve Scoot tarafından gerçekleştirilen tarifeli yolcu seferleri aracılığıyla gerçekleştirdiğinden, bu sertifika aynı zamanda bu havayollarını ve kapsadıkları 100’ün üzerindeki ulaşım noktasını da kapsıyor.

SIA Cargo, Changi Havaalanı Grubu (CAG) tarafından desteklenen altı öncü şirketten2 biri ve CAG, IATA CEIV Pharma Sertifikasyonuna dâhil olacak olan ilk havaalanı topluluğu. Sektörün her kesiminden en az bir şirket tarafından oluşturulan CEIV Pharma topluluğu, IATA tarafından belirlenen gereksinimleri uygulamak için eğitim vermekle yükümlü.

SIA Cargo ve CAG, aynı zamanda küresel bağımsız bir kuruluş olarak CEIV Pharma sertifikalı toplulukları bir araya getiren ve ecza ürünleri taşıma konusunda işbirliği olanağı sağlayan Pharma Aero’nun üyesi.

Kaynak: havakargoturkiye.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr