Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / KAMYONCUNUN HER AY 2 BİN TL’Sİ CEBİNDE KALACAK

KAMYONCUNUN HER AY 2 BİN TL’Sİ CEBİNDE KALACAK

KAMYONCUNUN HER AY 2 BİN TL’Sİ CEBİNDE KALACAK09.02.2017“Tırport’la Yük Cepte” ile kamyoncunun her ay 2 bin TL’si cebinde kalacak. Türkiye’nin Startup’ı Tırport, yeni mobil uygulaması ile yollardaki yüzbinlerce kamyoncunun yük bulma çilesine çözüm oluyor.

 “Tırport’la Yük Cepte” ile kamyoncunun her ay 2 bin TL’si cebinde kalacak. “Tırport’la Yük Cepte” ile kamyoncunun her ay 2 bin TL’si cebinde kalacak. Türkiye’nin Startup’ı Tırport, yeni mobil uygulaması ile yollardaki yüzbinlerce kamyoncunun yük bulma çilesine çözüm oluyor. Tırport mobil uygulamasıyla, dönüş yükü arayan kamyon şoförü, kendisine uygun olan yükü, daha yolda giderken bulabiliyor. Böylece kamyoncular; TIR parklarında beklemekten ve günlerce geri dönüş yükü bulma çilesinden kurtularak, kendine uygun yüke anında kavuşuyor.  Şu anki mevcut durumda kamyoncular; dönüş yükü beklerken her defasında en az 200-250 TL masraf yapıyor. Bir kamyoncunun, çalışmadığı günlerdeki aylık bekleme masrafı 1.500 TL’yi geçiyor. Bunun üzerine bir de, yük için verdiği komisyonlar eklenince, kamyoncunun yük bulabilmek için aylık olarak kaybettiği para 2 bin TL’yi buluyor.

1,5 milyon kişi geçimini kamyondan sağlıyor

Yollardaki 10 kamyonun 9’unun şahıslara ait olduğu ülkemizde, nakliyecilik önemli bir ekmek kapısıdır. Ülkemizde 1,5 milyon insan geçimini doğrudan kamyonculuktan sağlıyor. Türkiye’de her gün, 900 bin kamyon yük alıyor ve taşımacılığın %92’sinin karayoluyla yapılıyor. Trafiğe kayıtlı 850 bin kamyon ile Avrupa’nın en büyük kamyon pazarına sahip olan Türkiye’de, her yıl yaklaşık 40 bin yeni kamyon satılıyor. Akaryakıtın çok pahalı olduğu ülkemizde, kamyoncu için uygun ve hızlı dönüş yükü bulabilmek ise, tam anlamıyla çileye dönüşmüş durumdadır. Bir kamyoncu, gittiği yerde dönüş yükü bulmak için ortalama 2 gün bekliyor. Uygun yük bulabilmek için birer buluşma noktası haline gelen, yüzlerce nakliye garajı ve TIR parkı var. Özetle Tırport, bu çileye son vermeye hazır. Tırport mobil uygulaması ile kamyoncunun dönüş yükü bilgisi, cep telefonuna gelmektedir.

Tırport’un dijital platformunda, kamyoncular ile yük verenler buluşuyor

Tırport ortaya koyduğu dijital platformda; kamyoncular ile yük verenleri buluşturuyor. Dijital platform sayesinde kamyoncular, “paramı alabilir miyim?” derdine düşmüyor ve dönüş yükü bulma sıkıntısı yaşamıyor. Yük verenler ise, Tırport mobil uygulamasını birçok kez kullanmış ve taşıdığı yüklerden yüksek performans puanı almış güvenilir kamyoncularla buluşuyor. Kendi “onaylı kamyoncu” listelerini güncel tutabiliyor. Lojistik firmaları çok rahat olarak, güvenilir ve müsait kamyonları bulabiliyor. Yük verenler aynı zamanda “yüküm güvende mi?” endişesi taşımıyor. Yapay zekâ destekli Tırport dijital platformuyla, taşımanın her aşaması, belge tabanlı ve gerçek zamanlı takip edilebiliyor. Özetle, kamyoncular ve yük verenler, Tırport’un dijital teknoloji hizmetleriyle işlerini anlık ve etkin olarak yönetebiliyor.

Kaynak: lojiport.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr