Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / HOROZ BOLLORÉ LOGİSTİCS AFRİKA’DA İDDİALI

HOROZ BOLLORÉ LOGİSTİCS AFRİKA’DA İDDİALI

HOROZ BOLLORÉ LOGİSTİCS AFRİKA’DA İDDİALI02.02.2017

2016’da değişen koşullara göre konumlanarak başarılı bir yılı geride bıraktıklarını belirten Horoz Bolloré Logistics Genel Müdürü Hakan Yaman, “Daralan pazarları daha önceden görüp rotamızı zaten güçlü olduğumuz Afrika kıtasına çevirdik. Armatörleri saymazsak Türkiye’den Afrika’ya en çok taşıma yapan forwarderların başındayız” dedi.

Horoz Bolloré Logistics Genel Müdürü Hakan Yaman, ABD’deki resesyon, Avrupa’nın içine girdiği ekonomik koşullar, Suriye, Irak gibi bölge ülkelerinde yaşanan olumsuzluklar, Türkiye’deki siyasi gelişmeler ve dış ilişkilerdeki dalgalanmalar nedeniyle 2016’nın oldukça zor geçen bir yıl olduğunu söyledi. Dünyada ve Türkiye’de yaşanan ekonomik ve siyasi gelişmelerin lojistik sektörüne daralma, azalan hacimler, kar marjlarında düşüş şeklinde yansıdığını vurgulayan Yaman, “Horoz Bolloré Logistics olarak 2016’nın çok iyi bir yıl olmayacağını biliyorduk ve buna göre önlemlerimizi almıştık. 2016 yılını az hasarla ve hedeflerimize yakın bitirdik. Burada bizim kendimizi değişen koşullara göre iyi konumlandırmamız önemli etken oldu. Daralan pazarları daha önceden görüp rotamızı zaten güçlü olduğumuz Afrika kıtasına çevirdik. Öte yandan Ortadoğu’da; Körfez ülkeleri, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün ve Kuveyt gibi pazarlar bizim için iyi bir ihracat bölgesi olmaya devam ediyor. Ortadoğu’daki işlerimizi geliştirerek ve ağırlığımızı Afrika’ya vererek kendimize yeni alternatif bir pazar ve yeni alternatif lojistik çözümler sağlayacak şekilde konumlandırdık” dedi.

“BU PAZARDA YAPACAK ÇOK İŞ VAR”

Türkiye ile Afrika arasında artan ticaret hacmiyle birlikte bu pazarın potansiyelinin çok yükseldiğini vurgulayan Hakan Yaman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Afrika’da ortağımız Bollore’nin 50 yılı aşkın süredir faaliyet göstermesi ve kıtada çok iyi bir altyapıya sahip olması bizim için çok önemli bir avantajdı. Kıtadaki 54 ülkenin 46’sında rakiplerimizin hiç olmadığı ölçüde güçlüyüz. 3 yılı aşkın süredir zaten Afrika’da işimizi nasıl geliştiririz, Türk yatırımcılara lojistik hizmetlerden nasıl destek olabiliriz diye bir takım planlar yapıyorduk. 2016’da biraz bunun meyvelerini toplamaya başladık. Türkiye’den Afrika’ya gidişler için geliştirdiğimiz ürünlerimiz var. Bugün Türkiye’den Afrika’nın herhangi bir limanına gidebiliyor. Ancak Afrika’da ülke içinde herhangi bir teslimat yapılacaksa ya da denizi olmayan ülkeye gidilecekse iş çok zorlaşıyor. Bu işin uzmanı biziz. Örneğin Afrika’nın her noktasında depolama, havalimanlarında ve limanlarda gümrükleme hizmeti verebiliyoruz. Armatörleri saymazsak Türkiye’den Afrika’ya en çok taşıma yapan forwarderların başındayız. Afrika’da çok büyük bir pazar ve yapılacak çok işi var.”

“2017 İÇİN GARDIMIZI ALDIK”

Hakan Yaman, 2017’nin daha da zor bir yıl olacağı yönünde bir öngörü olduğunu söyledi. Yaman, “2017 yılıyla ilgili gerek bizim sektörümüzün gerekse ekonomi uzmanlarının görüşleri aynı yönde. 2017, 2016 gibi zor bir yıl olacak. Çünkü önümüzde ümitlendirecek bir tablo yok. Ancak bazen böyle olumsuzluklardan bir takım fırsatlar da çıkabiliyor. Horoz Bolloré Logistics olarak 2017 yılı için de gardımızı aldık. Her yıl düzeyinde bir büyüme yakalıyoruz. 2017’de de bu büyümeyi sürdürmeyi hedefliyoruz. Umarım 2017, beklentilerimizden daha iyi bir yıl olur” dedi.

Kaynak: lojistikhatti.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr