Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / HÖDLMAYR, TÜRKİYE’DEKİ YATIRIMLARINI ARTIRMAYI PLANLIYOR

HÖDLMAYR, TÜRKİYE’DEKİ YATIRIMLARINI ARTIRMAYI PLANLIYOR

HÖDLMAYR, TÜRKİYE’DEKİ YATIRIMLARINI ARTIRMAYI PLANLIYOR31.01.2017Araç lojistiği alanında faaliyet gösteren Avusturya menşeli Hödlmayr, Türkiye’deki yatırımlarını artırmayı planlıyor.

Araç lojistiği alanında faaliyet gösteren Avusturya menşeli Hödlmayr, Türk iştiraki Hödlmayr Nakliyat ile bu yıl Türkiye’deki yatırımlarını artırmayı planlıyor. Hödlmayr Nakliyat’ın altı yıldır İstanbul’da faaliyet gösterdiğini belirten Hödlmayr Nakliyat Genel Müdürü Hande Gaye Çarıkçı, zorlu pazar koşullarına rağmen performans olarak 2016’da bir önceki yılın seviyesini yakaladıklarını ifade etti. Çarıkçı, “Bunu müşterilerimizle şeffaf, devamlı bilgi alışverişine ve iletişimimize borçluyuz. Olası zorlukların üstesinden gelmenin en iyi yolu sürekli diyalog ve tutarlı iş birliğinden geçiyor. Türkiye pazarındaki konumumuzu bu koşulları yerine getirerek güçlendirdik” dedi.

Türkiye’deki yatırımlarını artırmayı planladıklarını vurgulayan Hande Gaye Çarıkçı, Doğuş Otomotiv ve Borusan Otomotiv gibi Türkiye’nin önde gelen otomobil ithalatçıları ve satıcılarının Hödlmayr Nakliyat’ın müşterileri arasında yer aldığını dile getirdi. Hedeflerinin pazar payını artırmak olduğunun altını çizen Çarıkçı, otomotiv sanayiinin, Türkiye’de umut verici sektörler arasında başı çektiğini ifade etti. Sektörün Türkiye’de yıllık 1.4 milyon adet araç üretimiyle yüksek bir potansiyel barındırdığını belirten Çarıkçı, “Orta vadeli hedeflerimizden biri de pazar payımızı yüzde 15’e çıkarmak” diye konuştu.

Sürekli büyüme için yatırımlara devam edilmesinin zorunluluk olduğunu ileten Hande Gaye Çarıkçı, bu nedenle bu yıl filolarını genişleteceklerinin altını çizdi. Ayrıca, nitelikli sürücülerin işe alınması için çalışmalar yaptıkları bilgisini veren Çarıkçı, karayolu taşımacılığında faaliyet gösteren sürücüler, sıradan taşımacılık koşullarının ötesine uzanan birtakım koşulları sağlamak zorunda olduğunu vurguladı. Çarıkçı, şöyle devam etti: “Diğer bir deyişle söz konusu sürücüler yükleme, indirme ve yeterli araç güvenliği konularına hakim olmalı. Bu nedenle, uzmanlık eğitimi ve mesleki eğitim büyük önem taşıyor. Bu bağlamda, bir iş ortağımızla birlikte bir sürücü akademisi kurmak için harekete geçtik.”

“Hödlmayr, global pazarda yılda 1.7 milyon araç taşıyor”

Hödlmayr Nakliyat’ın bugün itibarıyla 65 kişiyi istihdam ettiğini ve yaklaşık 36 özmal araç taşıyıcısı bulunduğunu kaydeden Hande Gaye Çarıkçı, 2015 yılında cirolarının 8.6 milyon euroya ulaştığını dile getirdi. Hödlmayr International AG hakkında da bilgi veren Çarıkçı, merkezlerinin Avusturya'nın Schwertberg şehri olduğunu ifade etti. Hödlmayr International AG’nin araç lojistiği alanında faaliyet gösteren uluslararası bir aile şirket olduğunu anlatan Çarıkçı, araçların fabrikadan ya da giriş limanından teslim alınmasından galeri ve filo sahiplerine teslim edilmesine kadar tüm tedarik zincirinde uzmanlaştıklarını söyledi. Hödlmayr’ın global pazarda yılda yaklaşık 1.7 milyon araç taşıdığını kaydeden Çarıkçı, “Hödlmayr International AG ve 16 ülkedeki iştirakleri toplam bin 650 kişiyi istihdam ediyor. Hödlmayr şirketler grubu; 730 özel araç taşıyıcısına, 20 blok tren sistemine sahip. Bunun yanında yaklaşık 1.1 milyon metrekarelik alanda yaklaşık 47 bin araç kapasiteli bir deposu bulunuyor” ifadesini kullandı.

Kaynak: dunya.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr