Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / TAŞIMACILIKTA “DEVRİM” GİBİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

TAŞIMACILIKTA “DEVRİM” GİBİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

TAŞIMACILIKTA “DEVRİM” GİBİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR30.01.2017

 

Özellikle tırlarda kullanılan LNG için satış yapacak istasyonların Türkiye genelinde açılacağı belirtildi. Mevcut akaryakıt sadece kamyon, TIR, otobüs gibi ağır vasıtalarda kullanılacak. Binek araçlar için uygun olmayacak.

Türkiye'de son dönemlerde uluslararası taşımacılık faaliyetlerinin artmasıyla birlikte özellikle tırlarda kullanılan LNG için satış yapacak istasyonların Türkiye genelinde açılacağı belirtildi. Karayolu taşıtlarında yakıt olarak kullanılabilen LNG için doğalgaz yönetmeliğinde değişikliğe gidileceği belirtilirken düzenlemelerin resmen yürürlüğe girmesinin ardından Türkiye'de yeni bir dönem başlatılmış olacak.

LNG Satışı Başlayacak!

LNG, mevcut akaryakıt verilerine göre çok daha düşük karbondioksit gazı salınımını sağladığından dolayı en çevreci yakıt olarak tanımlanıyor. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde Türkiye'de başlayacak yeni dönem ile birlikte vatandaşlar LNG istasyonlarından LNG alarak araçlarında tüketecek. Yapılan resmi açıklamalarda mevcut düzenlemelere son halinin verilmek üzere olduğu ve önümüzdeki dönemlerde tır, otobüs ve kamyon gibi araçlarda mevcut akaryakıt seçeneğinin Türkiye'deki istasyonlarda sunulabileceği belirtildi.

LNG Binek Araçlarda Kullanılamayacak!

Mevcut düzenlemelerden sonra vatandaşların en çok merak ettiği detaylardan bir tanesi yeni akaryakıtın binek araçlarda kullanılıp kullanılamayacağı olurken konu ile ilgili resmi bir açıklama yapıldı. Mevcut akaryakıt sadece kamyon, tır, otobüs gibi ağır vasıtılarda kullanılacak. Binek araçlar için uygun olmayacak.

Bu nedenle LNG mevcut binek araç sahipleri için herhangi bir avantaj sağlamayacak. Dünyanın pek çok farklı bölgesinde kullanılan LNG, özellikle Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve pek çok Avrupa başkentinde tercih ediliyor. Türkiye'nin de bu yeni yakıta destek verecek olması karayollarındaki taşımacılık faaliyetlerine önemli bir avantaj getirecek.

Kaynak: lojiport.com

 

 

 

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr