Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ASAV’DAN UZAKDOĞU VE AVRUPA’DA YENİ ATILIMLAR

ASAV’DAN UZAKDOĞU VE AVRUPA’DA YENİ ATILIMLAR

ASAV’DAN UZAKDOĞU VE AVRUPA’DA YENİ ATILIMLAR25.01.2017

2016 yılında ölçülebilir pazarlarda paylarını %20 artırdıklarını belirten ASAV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Karabacak, 2017’de Uzakdoğu’da network ağlarını genişletmeye, Avrupa’da ise farklı taşıma modellerini geliştirmeye odaklanacaklarını söyledi.

ASAV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Karabacak, 2016 yılında ulusal ve uluslararası alanda yaşanan gelişmelerin dış ticarete ve lojistik sektörüne darbe vurduğunu, ancak karşılaşılan güçlüklere rağmen Türk iş dünyasının ayakta kalmayı başardığını söyledi.

2016 YATIRIM VE BÜYÜME YILI OLDU

ASAV için son 15 yılda olduğu gibi 2016’nın da yatırım ve büyüme yılı olduğunu vurgulayan Karabacak, şunları belirtti: “2016 güçlü olduğumuz havayolu ihracat segmentinde pazar payımızı ve çeşitliliğimizi artırdık. Ayrıca ithalatta kendi alım ve kontratlarımızı yaparak ciddi bir büyümenin önünü açtık. 2013 yılında kurduğumuz Hollanda ofisimizi Amsterdam Havalimanı bölgesinde satın aldığımız 3 bin metrekare kapalı depo ve 1500 metre kare ofis alanı bulunan bir binaya taşıdık. Bir diğer önemli yatırımımız ise değişen sektörel koşul ve kanunlara adapte olarak güçlü kalabilmek adına, gerçekleştirdiğimiz depo yatırımı oldu. Bu yatırım ile değişen kanunlarla birlikte yetkilendirilmiş gönderici ve güvenli gönderici esaslarına göre bir gümrük noktası haline getireceğimiz antrepomuzda, hava, deniz ve karayolu taşımalarında direkt ihracat ve ithalat gümrüklemeleri yapabileceğiz. 3. havalimanına mevki olarak yakın olan bu yatırımın, bizi yakın gelecekte büyük projelere götüreceğine inanıyoruz. 2016 yılı başlarken hedefimiz, yerel sanayicinin büyüyen dünya üzerindeki rekabetine ortak olmak adına hizmet alanlarımızı genişleterek, farklı beklentileri karşılamaktı. Bunu büyük oranda gerçekleştirdiğimizi görsek de, ‘fırsatlar tükenmez’ diyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle perakende sektöründe yabancı birkaç markanın Türkiye için başlangıç olan projelerine, lojistik ve gümrükleme hizmeti vererek müşteri portföyümüzü genişlettik. 2016 yılında pazar payının ölçülebilir olduğu sektörlerde ortalama büyüme olurken, ASAV %20 büyüyerek pazar payını artırmaya devam etti. Bir diğer önemli gelişme ise ASAV’ın, TİM’in Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçı Firması listesinde 48. olarak yer alması oldu. Bu istatistik, sadece rakamsal olarak değil, yapabileceklerimizin boyutları ve ülkemize sağlayabileceğimiz menfaati görmemiz adına da bizim için ciddi bir motivasyon oldu.”

TARIM VE GIDA SEKTÖRLERİNE YOĞUNLAŞACAK

2017 yılında özellikle Uzakdoğu ve Avrupa pazarlarına yoğunlaşacaklarını belirten Karabacak, “2017, Uzakdoğu ofisimizle birlikte network ağımızı geliştirmeyi planladığımız bir yıl olacak. TR-NL arası tır taşımacılığında sektör lideri olan Hollanda ofisimizi, farklı taşıma modülleri geliştirerek Hollanda pazarının güçlü lojistik çözüm üreten firmalarından biri haline getirmeyi, Türkiye’deki bilgi ve tecrübemizi Avrupa’ya taşıyarak büyümeyi hedefliyoruz. Lokal olarak güçlü olduğumuz pazarlarda ise, tarım ve gıda ihracatı taşımalarında daha fazla pay almayı planlıyoruz” dedi.

2017 DE ZOR BİR YIL OLACAK

Yusuf Karabacak, 2017’nin de kolay bir yıl olmayacağını söyledi. Karabacak, “Fakat birkaç noktayı sektörün geleceği açısından yakından takip ediyoruz. 2016 yılının sonlarına doğru dış ticaretin kolaylaştırılması kapsamındaki çalışmalar bizleri heyecanlandırıyor. Ayrıca AB ile Gümrük Birliği Anlaşması’nın güncellenmesi görüşmelerini de yakınan takip ediyoruz. Bu anlaşmanın 2017 yılında iş planlarını direkt etkileyeceğini düşünüyoruz” dedi.

Kaynak: lojistikhatti.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr