Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / ŞİMŞEK: İHRACAT YAPIN, YANINIZDAYIZ!

ŞİMŞEK: İHRACAT YAPIN, YANINIZDAYIZ!

ŞİMŞEK: İHRACAT YAPIN, YANINIZDAYIZ!09.01.2017

MÜSİAD'da konuşan Mehmet Şimşek, ihracatçının yanında olduklarını ifade ederek şirketlerin yüzde 80'inin ihracat yapmadığını kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, MÜSİAD'da gündemi değerlendirdi. MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar Kurulu'nda konuşan Bakan Şimşek, güçlü bir hükümet olduğunu ifade ederek 'Özellikle ihracat yapanın yanındayız' mesajını verdi. Mehmet Şimşek, "Biz hükümet olarak yatırım yapanın, istihdam sağlayanın özellikle de ihracat yapanın yanındayız. Devlet elini taşın altına koyuyor. Bankacılıkla reel sektör birbirlerinin ayrılmaz parçasıdır" diyerek şu eleştiriyi yaptı: "Şirketlerin yüzde 80'i ihracat yapmıyor. Hindistan 2050 yılında belki 40 trilyon dolarla dünyanın bir numarası olacak. Türkiye'nin oradaki firma sayısı iki elin parmaklarının sayısını geçmez. Hindistan'da var mıyız?"

Sınırlı döviz rezervi ve cari açık ile kur teminatı inandırıcı olmaz

Şimşek ayrıca, "Kur meselesini daha az volatilitenin olacağı şekilde, bir ekonomik, öngörülebilir, reformların ön planda olduğu bir yapıyla sağlayabiliriz. Kur garantisini ancak yerine getirebileceksek verirsiniz. Döviz rezervleriniz sınırlıysa, cari açık varsa, kur teminatı inandırıcı olmaz. Türkiye dalgalı bir kur rejimine sahip olduğu için şokları absorve ediyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: lojiport.com

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr