Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / MÜSTEŞAR AŞCI, UGANDA TİCARET VE SANAYİ BAKANI DAVİD BAHATİ’Yİ AĞIRLADI

MÜSTEŞAR AŞCI, UGANDA TİCARET VE SANAYİ BAKANI DAVİD BAHATİ’Yİ AĞIRLADI

MÜSTEŞAR AŞCI, UGANDA TİCARET VE SANAYİ BAKANI DAVİD BAHATİ’Yİ AĞIRLADI16.12.2016

Müsteşar Aşcı, 2015 yılında 29 milyon dolar seviyesinde olan iki ülke ticaret hacminin karşılıklı işbirliği ile artırılabileceğini kaydetti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşcı, Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu’nun davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Uganda Ticaret ve Sanayi Bakanı David Bahati ve beraberindeki heyeti Bakanlıkta ağırladı.

Bakanlık Toplantı Salonu’nda gerçekleşen görüşmeye, Uganda Ticaret ve Sanayi Bakanlığı ile Uganda’nın Ankara Büyükelçiliği temsilcilerinden oluşan Uganda heyetinin yanı sıra Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu temsilcileri de katıldı.

Görüşmede taraflarca her iki ülkenin gümrüklerde, tüketicinin korunması, kooperatifçilik, esnaf ve sanatkârlar alanlarında beraber çalışılabileceği vurgusu yapıldı.

Söz konusu ziyaret vesilesiyle Türkiye ile Uganda arasındaki mevcut iş imkânlarını değerlendirmek üzerine odaklandıklarını ifade eden Bakan Bahati, Türk işadamlarının Uganda’da, Ugandalı işadamlarının ise Türkiye’de yatırım yapmalarını arzu ettiklerini vurguladı.

Bakan Bahati, Uganda Hükümeti olarak diğer ülkelerin iş dünyası ile ilgili konfederasyonlarını yatırım yapmaları için Uganda’ya davet ettiklerini belirterek, Ugandalı işadamlarını da Türkiye’de iş yapmaları için teşvik ettiklerini dile getirdi.

Müsteşar Aşcı, 2015 yılında 29 milyon dolar seviyesinde olan iki ülke ticaret hacminin, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak ticaretin daha güvenli ve kolay hale getirilmesi ile artırılabileceğini kaydetti.

Kaynak: T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr