Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / BORUSAN LOJİSTİK, 2020 YILINA KADAR 27 AR-GE VE İNOVASYON PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEK

BORUSAN LOJİSTİK, 2020 YILINA KADAR 27 AR-GE VE İNOVASYON PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEK

BORUSAN LOJİSTİK, 2020 YILINA KADAR 27 AR-GE VE İNOVASYON PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEK14.12.2016

Borusan Lojistik Ar-Ge, inovasyon ve dijitalleşme için 100 milyon lira yatırım yaptı. Borusan Lojistik Ar-Ge Departmanı, inovasyon ve dijitalleşme çalışmalarının yürüteceği Ar-Ge Merkezi, Borusan Lojistik’in satışlarında ek yüzde 3 artış sağlarken, müşterilerine ise yüzde 3’e varan oranlarda maliyet avantajı sunacak.

Borusan Lojistik, Ar-Ge ve inovasyon ile ilgili çalışmalarını düzenlediği bir toplantı ile anlattı. Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısına Borusan Lojistik Genel Müdürü İbrahim Dölen ve Borusan Ar-Ge Genel Müdürü Murat Yıldırım katıldı.

İBRAHİM DÖLEN: “YENİ ÜRÜNLERİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN TOPLAM 100 MİLYON TL HARCADIK”

Borusan Lojistik Genel Müdürü İbrahim Dölen şunları söyledi: “Borusan Lojistik’in vizyonu fark yaratan fayda sağlayan şirket olmak. Bu yolculukta da bizim en büyük gücümüz dijitailazyon, inovasyon. 2011 yılı sonunda şu an yüzde 100 Borusan Lojistik şirketi olan Elektronik Taşımacılık Ağı’nın (eTA) temellerini attık. 2020 yılına kadar 27 Ar-Ge ve inovasyon projesini hayata geçirmeyi hedefliyoruz. 2016 yılında üç temel yatırıma odaklandık. Bunlardan biri liman kapasitemizi artırma yatırımıydı. Projemizi Haziran ayı başında tamamladık. Bir diğer önemli yatırımımız Rüzgar Enerjisi Lojistiği alanında oldu. Proje taşımacılığında Türkiye’de ilk defa kullanılan yeni ekipmanlar için 2.5 milyon dolarlık bir yatırımı hayata geçirdik. En önemli yatırım alanımız ise inovasyon ve Ar-Ge alanlarında olacak. Bu yatırımımızın ilik adımı ise Ar-Ge Merkezi belgesini almak oldu. Şu an Borusan Lojistik Ar-Ge Merkezi’nde 49 mühendis çalıştırıyoruz, gelecek yıl bu sayıyı 65’e çıkartacağız.

Lojistik sektöründe artık rekabet bildiğimiz dünyadan gelmeyecek. Artık kaç metrekare depon, kaç aracın var denmeyecek. Ar-Ge, inovasyon ve dijitalleşmeyi birleştirmek ve yeni ürünler pazarlamak gerekiyor. Borusan Lojistik yeni ürünlerini geliştirmek için toplam 100 milyon TL harcadık. Gelecek ne yazık ki burada. Tüm Borusan Lojistik çalışanlarıyla bu yolculuğumuz süresince müşterilerimize değer yaratma arzumuz var. Artık farklı düşünen bir dünya var. 2017’de sekiz projeyi, eTA ve Bukoli gibi de iki tane yeni projemizi hayata geçireceğiz. Gelecek beş yıl satışımızın yüzde 3.5’unu Ar-Ge, inovasyon ve yeni ürün için ayıracağız.”

MURAT YILDIRIM: “SONUÇ ODAKLI BİR AR-GE YÜRÜTECEĞİZ”

Borusan Ar-Ge Genel Müdürü Murat Yıldırım, “Ar-Ge ve inovasyon konusu son yıllarda hayatımızın içinde daha fazla yer alan bir konu. Hayat, müşteriler değişiyor. Bizim geleneksel yöntemlerle bu değişimi sürdürmemiz mümkün değil. Biz de iş yapış süreçlerimizde mutlaka teknolojiyi hayata geçirmemiz gerekiyor. Borusan Holding olarak birkaç yıldır bir yolculuk içindeyiz. 2027 yılına yolculuk. Bu yolculuğun temelini Ar-Ge ve inovasyon oluşturuyor. 2020’ye kadar endüstri 4.0 ve dijitalleşme konularına önemli bir bütçe ayırdık. Sonuç odaklı bir Ar-Ge yürütmemiz gerekiyor. Esas bizim faaliyetimiz ihtiyacımız olan teknolojileri yaratmak ve hayata geçirmek.

Borusan Ar-Ge’yi 2015 yılının başında kurduk. Kurulduğumuz günden bu yana hızla önemli mesafeler kat ettik. 2015 yılında birçok ilki gerçekleştirdik. İlk adım olarak şirketimizin teknoloji Yetenek ve Yetkinlik Analizlerini tamamlayarak Teknolojik Yol Haritalarımızı oluşturduk. Böylelikle kısa, orta ve uzun vadeli stratejik teknoloji planlaması ile Borusan Ar-Ge’nin çalışması gereken teknolojik çalışma alanlarını tespit ettik ve Ar-Ge projelerimizi başlattık. Bunlardan birincisi Lojistik Ar-Ge Merkezi’ydi. İleri Malzeme Geliştirme Ar-Ge Merkezi ile Tasarım ve Mühendislik Ar-Ge Merkezi için de çalışmalarımız devam ediyor. Lojistik, tüm dünyada öncelikli hale geldi. Çünkü insanlar bulundukları yerden her şeye ulaşmak istiyorlar ” dedi.

Kaynak: yesillojistikciler.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr