Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / ZONGULDAK’TA TEMEL ATMA VE TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ

ZONGULDAK’TA TEMEL ATMA VE TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ

ZONGULDAK’TA TEMEL ATMA VE TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ12.12.2016Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Zonguldak`ta özellikle ulaştırma projeleri, ulaştırma yatırımları, ticaretin, ekonominin, ülke kalkınmasının olmazsa olmazlarıdır" dedi.

Törene, eski TBMM Başkanları Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ile milletvekilleri ve diğer yetkililer de katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım

Yıldırım, Zonguldak Limanı'nda düzenlenen Filyos Limanı temel atma ve yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış törenine katıldı.

Başbakan Yıldırım, Zonguldak'a 400 yataklı büyük bir hastane yapma kararı aldıklarını, yapımına başlandığını fakat yaşanan sıkıntılar nedeniyle inşaatın devam ettirilemediğini, şimdi ise sorunların çözüldüğünü, süratle Zonguldak'a yakışır 400 yataklı şehir hastanesini yapacaklarını söyledi.

Zonguldak'ta 14 yılda, 7 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirten Yıldırım, "Bu bağlamda bin 400 üzerinde derslik, 7 hastane, 2 bin 112 konut bitirdik. Bin 686 yeni konutun da yapımı devam ediyor. 44 taşkın koruma, dere ıslahı gerçekleştirdik, yeşil Zonguldak'a 12 milyon fidan diktik." ifadesini kullandı.

Çaycuma Havalimanında tadilat yapıldığını daha da geliştirileceğini vurgulayan Yıldırım, Filyos Limanı açıldığında Çaycuma Havalimanına hem yurt içinden hem de yurt dışından daha çok sefer olacağını, daha çok insan geleceğini, Zonguldak'ın ekonomisinin daha da gelişeceğini anlattı.

Zonguldak'a bu süre içerisinde toplamda 156 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını aktaran Yıldırım, "Farklı noktalarda devam eden 16 proje var. Zonguldak-Bolu arası tamamen bölünmüş yol olarak tamamlandı. Zonguldak-Bartın arasına da bölünmüş yol yapıyoruz. Burada da 4 kilometrelik bir bölüm kaldı. Bütün çalışmalarımız tamamlandığında Bolu'ya, Bartın'a, Karabük'e, Düzce'ye artık bölünmüş yollarla konforlu bir şekilde seyahat edeceksiniz." diye konuştu.

"14 yılda denizciliğe çok büyük önem verdik"

AK Parti iktidarı döneminde, 14 yılda, dış ticaretin gelişmesine, ekonominin dışa açılmasına, dünya ekonomisi ile bütünleşmeye ve kıyı şeritlerindeki illere büyük önem verdiklerine dikkati çeken Yıldırım, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Zonguldak Filyos Limanımızın dış ticaretin gelişmesi açısından hayati öneme sahip olduğunu biliyoruz. Hükümetlerimiz olarak geçtiğimiz 14 yılda denizciliğe çok büyük önem verdik. 2002'de sadece 35 olan denizcilik okulları sayısını 100'ün üzerine çıkardık. Deniz ticaret filomuz dünyada 19'uncu sıradaydı, bugün 14'üncü sıraya yükseldi. Tersane sayımız 37'den 79'a çıktı. Deniz ticaret alanında ÖTV'siz yakıt getirerek, taşımacılığı teşvik ettik böylece kıyılarımız arasında deniz taşımacılığını yüzde 80 artırdık."

Başbakan Yıldırım, yatırımları yaparken balıkçıları da unutmadıklarını, sahillerde 293 olan balıkçı barınağı sayısını 384'e çıkardıklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İzmir'e, Mersin'e büyük bir liman, Karadeniz'in merkezi Zonguldak Filyos'a da Türkiye'nin üçüncü büyük limanını başladık, inşallah önümüzdeki seneden itibaren endüstriyle ilgili yatırımımıza da başlamış olacağız. Zonguldak, kara elmasın, demokrasinin merkezi. Zonguldak'ın kadınları, erkekleri, 15 Temmuz gecesi Başkomutanın, Cumhurbaşkanın çağrısını alır almaz, meydanlara indi. Ay yıldızlı bayrağa yere düşürmediniz. Türkiye'nin geleceğini kurtardınız, sizin için ne yapsak azdır. Siz her şeyin en iyisine layıksınız. Allah sizden razı olsun. Alçak darbecilere, alçak FETÖ örgütüne gereken dersi veren sizsiniz. Bununla da kalmadınız darbecilere darbe yaptınız, ekonomiye de can suyu verdiniz, destek oldunuz. Şimdi doları, dövizi bozdurarak da Türkiye'nin ekonomisine katkı yapıyorsunuz. Allah sizden razı olsun."

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan

Arslan, Zonguldak Limanında Filyos Limanı Temel Atma ve yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, denizciliği tekrar devlet politikasını haline getirerek iş yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

"Zonguldak'ta özellikle ulaştırma projeleri, ulaştırma yatırımları, ticaretin, ekonominin, ülke kalkınmasının olmazsa olmazlarıdır." diyen Bakan Arslan, "Bu projelerin öneminin farkında olan bir cumhurbaşkanımız var. Marka olmuş bir başbakanımız var. Biz dolayısıyla sizlerin izinde 240 bin çalışma arkadaşımızla projeleri bir bir bitirip insanımızın hizmetine sunacağız." ifadesini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya

Kaya da, bir taraftan kıtalararası köprüler yaparken bir taraftan da insanı ve toplumu yaşatan gönül köprüleri inşa ettiklerini vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

"Hayata dair umudu güçlendiriyoruz. Bu güvenle aileyi güçlü kılan sosyal politikalar üretiyoruz. Aile güçlü olursa toplum da güçlü olur. Güçlü toplumsa geleceğe umutla bakan güçlü Türkiye demektir. Çocuklarımızı geleceğe hazırlarken elbette milli ve manevi duygularla bir nesil yetiştirmek için gayret sarf ediyoruz. Son 12 yılda kuruluş bakımından ailesinin yanına döndürdüğümüz çocuk sayımız 11 bin 118'dir. Bugün itibarıyla Türkiye'de sosyal ekonomik destek hizmetiyle koruma altına alınmadan aile yanında desteklediğimiz çocuk sayımızda 79 bine ulaşmış durumdadır. Yurtta kalan çocuklarımız içinde sevgi evi projelerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz."

Sağlık Bakanı Recep Akdağ

Akdağ ise Zonguldak'ta sağlıkla ilgili üç büyük açılışı gerçekleştireceklerini bildirerek, "AK Parti iktidara geldiği günden bugüne kadar milletimizin sağlık hizmetlerine ulaşması için elinden gelen her gayreti gösterdi. Sağlıkta dönüşüm programıyla artık gerek ambulans, gerek hastane hizmetleri açısından rahatça ihtiyacımız olan hizmetleri görüyoruz. Bu yatırımlarımız, bu hizmetlerimiz gelişerek devam edecek." diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç

Kılıç da bir grup Zonguldak Kömürsporlu taraftarın "Stat yapsana" tezahüratları üzerine, "Bugün burada Zonguldak'a kazandırılacak Filyos Liman Projesi'nin temel atma töreni için geldik. Bu yaza kadar gençlik merkezlerimiz aynı zamanda sporcu fabrikamız ve alt yapı tesislerimiz devam ediyor. Mevcut Zonguldakspor'un stadı çalışmaları için çalışmalar sürüyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr