Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / XİNERJİ TEKNOLOJİSİ 5 BİN LOJİSTİK FİRMASINA DOKUNDU

XİNERJİ TEKNOLOJİSİ 5 BİN LOJİSTİK FİRMASINA DOKUNDU

XİNERJİ TEKNOLOJİSİ 5 BİN LOJİSTİK FİRMASINA DOKUNDU09.12.2016

Xinerji, kaynak planlama ve dağıtım süreçleri ile firmalara en uygun standardı sunuyor. Firmanın Genel Müdürü Erkan Durdağı, “Teknoloji, lojistik sektöründe firmaları öne çıkartan çok önemli bir unsur” diyor.

2003 yılında Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde yüzde yüz yerli sermaye ile kurulan Xinerji, bugün lojistik sektöründe 5 binin üzerindeki kullanıcıya yazılım hizmeti veriyor. Koç, Sabancı ve Boğaziçi üniversitelerinin akademik danışmanlıklarını da alan firma, lojistik sektörüne; geliştirdiği ürünlerin yanında, teknoloji danışmanlığı ve proje bazlı yazılım geliştirme hizmetleri sunuyor. Teknoloji merkezli Xinerji’nin Genel Müdürü Erkan Durdağı, teknolojinin iş yaşamıyla daha fazla entegre olması gerektiğini söylüyor. Durdağı, “Türkiye’de Lojistik Sektörü Kurumsal firmalarda teknoloji kullanımı iyi seviyede” diyerek, “Xinerji şirketlere kaynak planlama ve dağıtma süreçleri için standart bir uygulama sunuyor. Bu uygulama ile kaynaklarınızı planlayabilir, en doğru işe en uygun kaynağı atayabilir, değişen servis ihtiyaçları gerektirdiği takdirde planlarınızı kolaylıkla yeniden düzenleyebilirsiniz” diyor.

İzleme süreçlerinde verimlilik sağlıyor

Xinerji’nin müşterilere getirdiği en büyük kazanımlardan birinin günlük akışların izlenmesinde güçlü ve detaylı yetkilendirme yapısı ile hata izleme ve giderme iş yükünü, bilgi sistemleri kullanıcısından iş kullanıcısına kaydırması olarak özetleyen Erkan Durdağı, Xinerji’nin kullanıcı dostu grafik arayüzü iş kullanıcılarının takip ve hata giderme işlemlerini kendilerinin yapmasına olanak sağlayarak izleme süreçlerinde verimlilik sağladığının altını özellikle çiziyor. “Azalan marjlar ve yoğun rekabet nedeniyle pek çok hizmet ve bakım odaklı organizasyon, sundukları hizmet seviyesini daha yukarılara taşımak gerektiğini fark ediyor” diyen Durdağı, bunun da en iyi kaynakların en doğru görevlere zamanında atanmasını gerektirdiğini belirtiyor.

Firmalar birbirinden ‘Teknoloji’ ile ayrılır

Teknolojik ilerlemenin firmaları birbirinden ayıran en önemli unsur olduğunu belirten Durdağı, “Zaman en değerli maliyet olduğu için teknoloji kullanan kurumsal firmaların rakiplerinde oluşturduğu fark en büyük kazanım. Yine aynı mantıktan hareketle, lojistik teknoloji çözümü, iş akışları ve süreç yönetimleri tanımlanabilen, hızlı, kendi içinde ve dış sistemler ile entegrasyon yeteneği yüksek, güvenlik konularında güçlü ve karar destek mekanizmasına çıktılar üretebilecek yapıda olmalı. Büyük şehirlerdeki lojistik firmalarının, ülke geneline yayılmasında, ofis ya da şube açılması haricinde, yerel firmalar ile işbirliği yaparak onları desteklemesi gerektiğine inanıyorum” diyor.

Türkiye ‘lojistik üs’ konumunda

Türkiye’nin “lojistik üs” niteliği taşıdığını da ifade eden Durdağı konuşmasına şöyle devam ediyor: “2000’lerin başında fark yaratmaya çalışan firmalar, Lojistik Meslek Yüksekokulu mezunları ile sektörde nitelikli personel istihdamını oluşturmak üzere öncülük yapmış bu durumun akabinde devlet desteği ile üniversitelerde bölüm olarak lojistik yaygınlaşmaya başladı.  Türkiye’nin, coğrafi konumu itibari ile ‘lojistik üs’ olabilecek potansiyelde olduğu bilinen bir gerçek. Karayolları, Hava ve Deniz Limanları, yaygınlaştırılması ile demiryollarının da dâhil olması sonucu, taşımacılık platformunda güvenli ve depolama alanındaki gelişmelerle güçlü bir durumda.”

Kaynak: lojiport.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr