Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ SAHA ZİYARETLERİ BAŞLADI

FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ SAHA ZİYARETLERİ BAŞLADI

FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ SAHA ZİYARETLERİ BAŞLADI06.12.2016Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi’nde katılımcılar, yeni dönemin ilk saha ziyaretini gerçekleştirdi. Marport Liman İşletmeleri’ne düzenlenen saha ziyaretinde katılımcılar, saha incelemesinin ardından yük elleçlenmesi sürecini yerinde görme fırsatı yakaladı.

UTİKAD’ın lojistik eğitime verdiği bir diğer destek ise Mersin’de gerçekleştirilen ‘Lojistik Sektöründe Etkin Satış ve Satış Teknikleri Eğitimi’ oldu. Temel hedefi satış yönetimine ilişkin süreçlerle ilgili bilgileri lojistik dünyasına aktarmak olan sertifikalı eğitim programı, Mersinli lojistikçilerden büyük ilgi gördü.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, Türkiye’de lojistik kültürün oluşturulması ve geliştirilmesi hedefi çerçevesinde lojistik eğitime desteklerini sürdürüyor. UTİKAD ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi, İTÜ İşletme Fakültesinde gerçekleştirilen derslerin yanında pratik uygulamaların yerinde incelendiği saha ziyaretleri ile devam ediyor.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen FIATA Diploma Eğitimi, 1 Ekim 2016 tarihinde başladı. 296 saat sürecek eğitim kapsamında her bir taşıma modu ayrı modüller ile işleniyor. Sektör yöneticileri ve akademisyenlerden teorik dersler alan katılımcılar, saha ziyaretleri ile tecrübe sahibi olma şansını da yakalıyor.

FIATA Diploma Eğitimi katılımcıları, yeni dönemin ilk saha ziyaretini 26 Kasım Cumartesi günü Marport Liman İşletmeleri’ne gerçekleştirdi. Liman ile ilgili sunumun ardından saha incelemesi yapan katılımcılar, yüklerin elleçlenmesi sürecini de yerinde inceledi. FIATA Diploma Eğitimi katılımcıları, önümüzdeki haftalarda eğitim kapsamında havayolu taşımacılığı için MNG Havayolları’nı, karayolu taşımacılığı için Ekol Lojistik tesislerini ve intermodal taşımacılık operasyonlarını yerinde incelemek için de U.N. Ro-Ro tesislerini ziyaret edecek.

Eğitimin sonunda lojistik sektörünün tepe örgütü FIATA’nın İsviçre’de bulunan merkezinden alınacak FIATA diplomalarının toplam 150 ülkede geçerliliği bulunuyor.

Her yıl Ekim-Haziran ayları arasında düzenlenen FIATA Diploma Eğitiminin dersleri Maçka’da bulunan İTÜ İşletme Fakültesi’nde yapılıyor. Sadece Cumartesi günleri gerçekleşen bu mesleki eğitimine katılanlar sınıf içi derslerin yanında gerçekleştirilen saha ziyaretleriyle sektör hakkında geniş bilgi birikimine sahip oluyor.

UTİKAD MERSİNLİ LOJİSTİKÇİLERLE BULUŞTU

UTİKAD, sertifikalı eğitim programlarıyla da sektöre yön vermeye devam ediyor. UTİKAD’ın düzenlediği ‘Lojistik Sektöründe Etkin Satış ve Satış Teknikleri Eğitim Semineri’, 2 Aralık’ta Mersin'de gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı ve İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emrah Cengiz’in eğitmenliğinde Mersin Deniz Ticaret Odası’nda düzenlenen eğitim, Mersinli lojistikçilerden büyük ilgi gördü. Temel hedefi satış yönetimine ilişkin süreçlerle ilgili bilgileri lojistik dünyasına aktarmak olan bu eğitim, satış sürecinin temel stratejileri, müşteri odaklı çağdaş pazarlama yöntemleri gibi konuları lojistik dünyasının ihtiyaçlarına göre ele alıyor. Eğitimde, teorik bilgilerin yanı sıra satış yaklaşımı, müşteri itirazların karşılanması gibi önemli satış adımları da örneklerle gösterildi. Katılımcılar eğitimin sonunda sertifikalarını aldılar.

UTİKAD, ‘Depo Yönetimi’, ‘Lojistik İşletmeleri İçin Gümrükleme Eğitimi’, ‘Lojistik Sektöründe Sigorta Eğitimi’, ‘Maliyet Yönetimi Eğitim Semineri’ ve ‘Dış Ticaret Eğitim Semineri’ eğitim programlarına ek olarak kurumların eğitim ihtiyaç ve taleplerine yönelik kurum içi eğitimler de düzenliyor.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr