Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / İŞ BANKASI’NDAN "LOJİSTİK SEKTÖRÜ DESTEK PAKETİ"

İŞ BANKASI’NDAN "LOJİSTİK SEKTÖRÜ DESTEK PAKETİ"

İŞ BANKASI’NDAN 06.12.2016Banka, nakliye ve lojistik sektöründe faaliyet gösteren şirketlere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan alınan yetki belgesine sahip olma koşulu ile lojistik destek paketi sunuyor.

İş Bankası "Lojistik Sektörü Destek Paketi" ile müşterilerine finansman imkanı sağlıyor. Lojistik işletme kredisi ile firmalar işletme sermayeleri için gerekli olan likiditeyi avantajlı koşullarla edinebiliyor. Paket kapsamında bulunan "Lojistik Yatırım Kredisi" ile lojistik deposu, antrepo, makine ve ekipman gibi yatırımları için finansman sağlanabilecek.

5 Yıla Kadar Vade İmkanı!

Finansman geri ödemesi 5 yıl vade ile yapılabilmekte. Lojistik Destek Paketinde bulunan bir diğer kredi ise "Yetki Belgesi Kredisi". Lojistik sektöründeki firmalar, taşımacılık, acentecilik, kargo işletmeciliği, lojistik işletmeciliği gibi daha bir çok alanda faaliyet gösterebilmek için Ulaştırma Bakanlığı'ndan alınan Yetki Belgesi'ne ihtiyaç duyulmakta. Söz konusu belge alımı için gerekli olan finansman, kredi kapsamında İş Bankası tarafından finanse edilebilmekte ve müşteri uygun vadelerde geri ödeyebilmekte. Paket kapsamında "Mesleki Yeterlilik Eğitim Kredisi" de müşterilere sunulmakta.

Yetkili kurumlardan alınacak olan mesleki yeterlilik eğitimi harcamalarında kullanılacak olan likidite kredi kapsamında banka tarafından sağlanmakta. Lojistik Destek Paketi dahilinde İş Bankası "Faturalı Teknoloji Kredisi" imkanı da sunmakta. Lojistik sektörü şirketlerinin, bilişim ve teknoloji altyapısının geliştirilmesi amacı ile yaptıkları yatırım harcamaları ilgili kredi imkanı ile finanse edilmekte. Gerekli yazılım ve donanım harcamaları için kullanılan kredi geri ödemeleri uygun vadelerde yapılıyor.

Ticari Taşıt Filo Kredisi

Paket kapsamında "İşyeri Kredileri" de sağlanmakta. İşini büyütmek için, dükkan, büro gibi gayrimenkul alımlarında işyeri kredisinden yararlanma imkanına sahipsiniz. Banka Lojistik Destek Paketi kapsamında müşterilerine "Ticari Taşıt ve Filo Kredisi" imkanı da sunmakta. Lojistik sektöründe faaliyet gösteren şirketler 0 km ya da ikinci el taşıt veya filo alımlarında söz konusu kredi ile finansman sağlayabilmekte ve uygun koşullarda finansman geri ödemesi yapabilmekte.

Kaynak: lojiport.com

 

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr