Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / DEPO MALİYETLERİ ARTTI, PERAKENDECİ LOJİSTİKÇİ OLDU

DEPO MALİYETLERİ ARTTI, PERAKENDECİ LOJİSTİKÇİ OLDU

DEPO MALİYETLERİ ARTTI, PERAKENDECİ LOJİSTİKÇİ OLDU05.12.2016

JLL’in Lojistik Genel Müdürü Anıl Turpçu, “Perakendeciler artan depolama ve nakliye maliyetlerinden dolayı kendi depo yatırımlarına başladı” dedi

Artan yakıt masrafı, köprü geçiş ücretleri, depolama maliyetleri ve dövizdeki artış nedeniyle ücretlerini artıran lojistik firmaları perakendeciyi yeni iş sahibi yaptı. Özellikle yeni ticari projelerde depo alanı taleplerini artıran perakendeciler yaygın lojistik firmalarının yanı sıra kendi depolarını ve taşıma ekiplerini de kurarak hem maliyetlerini azaltacak hem de tedarikten doğan sıkıntıları ortadan kaldıracak.

MEGA PROJELER TALEBİ ARTIRDI

JLL Türkiye Sanayi ve Lojistik Müdürü Anıl Baştaş Turpçu, e-ticaretin hızlı gelişmesi ve tedarikte son tüketicinin kalite beklentisinin artmaya başlamasıyla birlikte firmaların kendi tedariklerini kendi depoları üzerinden yapmaya başladığını ve özellikle 2017'de depo talebinin iki kat artacağını söyledi. Bu talebin ticari gayrimenkul projelerini de şekillendireceğini ve artıracağını dile getiren Turpçu, 3. Köprü, 3. Havalimanı, Organize Liman Bölgesi ve Liman Kent Projesi gibi önemli altyapı projelerinin de lojistik pazarı üzerindeki olumlu etkilerinin iki yıl içinde görüleceğini söyledi.

YABANCI ŞİRKET DE DEPO YERİ ARIYOR

Şu an perakende, hızlı tüketim ve otomotivin, lojistik pazarını taşıyan başlıca sektörler olduğunu belirten Turpçu, İstanbul- Kocaeli bölgesinde devam eden mega projelerin bölgede altyapısı kurulmuş yeni yatırım alanları yaratılması açısından lojistik pazarı için çok önemli olduğunu söyledi. Turpçu, projeler henüz tamamlanmadığı halde yerel ve uluslararası müşterilerin bölgede depo aradığını kaydetti.

Kaynak: lojiport.com

 

   

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr