Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD LOGITRANS’TA SEKTÖRLE BULUŞTU

UTİKAD LOGITRANS’TA SEKTÖRLE BULUŞTU

UTİKAD LOGITRANS’TA SEKTÖRLE BULUŞTU22.11.2016

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Logitrans Uluslararası Transport Lojistik İstanbul Fuarı'nda 26 ülkeden 180 katılımcı yer aldı. 13 bin 500 ziyaretçiyi ağırlayan fuarda Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD da lojistik sektörü ile bir araya geldi.

“Uluslararası Tedarik Zincirinde Türkiye’nin Rolü - Gelecekte Neler Olacak?” konulu açılış paneline konuşmacı olarak katılan UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, Atlas Ödül Töreni’nde ise aralarında birçok UTİKAD üyesinin bulunduğu firma temsilcisine ödül verdi.

26 ülkeden 180 katılımcıyı ağırlayan Logitrans Uluslararası Transport Lojistik İstanbul Fuarı, 16-18 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlendi. Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD’ın da standının bulunduğu fuar, 13 bin 500 aşkın ziyaretçinin buluşma noktası oldu.

Fuar kapsamında düzenlenen panel ve oturumlarda lojistik sektörünün sorunları tartışıldı, geleceğe dair öngörüler ve uluslararası platformda işbirlikleri ile ilgili fikirler paylaşıldı. Alman Lojistik Konfederasyonu BVL International Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Thomas Wimmer'in yönettiği “Uluslararası Tedarik Zincirinde Türkiye’nin Rolü - Gelecekte Neler Olacak?” konulu açılış panelinde Türk ve Alman lojistik sektörünün önde gelen isimleri bir araya geldi. Panelde UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda DEİK Lojistik İş Konseyi ve FIATA Avrupa Bölge Başkanlığını da yürüten Turgut Erkeskin, UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, Avusturya Ticari Konsolosu Mag. Georg Karabaczek, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Jan Nöther konuşmacı olarak yer aldı. Türk Lojistik Sektörünü değerlendiren Turgut Erkeskin, “Türkiye bir darbe girişimi ile karşılaştı. Bunun uluslararası alanda açtığı etkiyi azaltmaya çalışıyoruz. Lojistik operasyonlarımızın bu süreçten etkilenmesinden endişe ettik. Fakat Türkiye bu süreci çok iyi yönetti. Operasyonel faaliyetlerimize her alanda devam ettik. Ne kadar iyi kriz yönettiğimizi gördük. Lojistikte en güçlü olduğumuz konu mevcut hükümetin desteğini arkamıza almış olmamız. Hükümet en önemli üç sektörden birini lojistik olarak seçti. 3. havalimanı gibi çok önemli lojistik projelerimiz var. Limancılıkta ve demiryollarında çok önemli yatırımlar yapıyoruz. En zayıf olduğumuz alan ise gümrük uygulamaları bunu çözmediğimiz sürece yeterli gelişmeyi sağlamamız mümkün değil” diye konuştu.

Panelin ardından Almanya Federal Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakanlığı Öncelikli İlişkiler Daire Başkanı Gerhard Schulz ile birlikte standları ziyaret eden Turgut Erkeskin, lojistik sektörünün önde gelen firmalarının yöneticilerinin yanı sıra lojistik öğrencileri ile de bir araya geldi. Erkeskin, fuarın ilk gününde Ludwigshafen Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Stefan Iskan’ın sunuculuğunu üstlendiği ‘Tea&Talk’a da katıldı ve Türk lojistik sektörüne dair değerlendirmelerini izleyiciler ile paylaştı.

LOJİSTİK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin fuarın ikinci gününde ise Atlas Ödül Törenleri’ne katıldı. 5 farklı kategoride toplam 25 ödülün sahipleri ile buluştuğu ve bu yıl 7. kez verilen Atlas Ödülleri’nde UTİKAD üyesi birçok firma da ödül aldı.

ENDÜSTRİ 4.0 KONUŞULDU

Lojistiğin tüm yönleri ile ele alındığı Logitrans Fuarı kapsamında; Alman eksperler tarafından 'Endüstri 4.0' ve çabuk bozulabilen ürünlerin lojistiğini ele alan 'Perilog' konferansları düzenlendi. Hava kargo sektöründeki 'Elektronik Konşimento' paneline UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Arif Badur konuşmacı olarak katılırken diğer panellerde İGEME tarafından düzenlenen ihracata yönelik eğitimler, İzmir Aliağa Bölgesi'ndeki lojistik yatırım fırsatları masaya yatırıldı. İstanbul’da inşaatı süren yeni havalimanı ile ilgili sunum fuarın en dikkat çeken etkinliklerinin arasında yer aldı.

UTİKAD STANDINA İLGİ BÜYÜKTÜ

Üç gün süren fuarda UTİKAD standı da yerli ve yabancı birçok konuk ağırladı. Fransa, Almanya, Avusturya, Irak ve İranlı lojistik sektörü temsilcilerine Türk lojistik sektörü hakkında bilgi verildi. Bunun yanı sıra uluslararası basından birçok önemli isim UTİKAD standını ziyaret etti.

Ulusal ve uluslararası işbirliklerinin önünü açmayı hedefleyen Logitrans, önümüzdeki yıl 15-17 Kasım 2017 tarihlerinde düzenlenecek.

 

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr