Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / MAHMUTBEY GİŞELERİNDE SERBEST GEÇİŞ BAŞLADI

MAHMUTBEY GİŞELERİNDE SERBEST GEÇİŞ BAŞLADI

MAHMUTBEY GİŞELERİNDE SERBEST GEÇİŞ BAŞLADI21.11.2016

İstanbul trafiğinin en önemli tıkanma noktalarından olan Mahmutbey Gişeleri’nde başlayan elektronik serbest geçiş sistemi sayesinde araçlar 4 şeritli sistemi kullanarak geçiş yapıyor.

Uygulamanın devreye alınmasıyla haftanın ilk iş gününde, bölgede trafiğin rahatlaması bekleniyordu. Çift yönlü olarak hayata geçirilen uygulama kapsamında sürücüler, otoyolda 4 şerit üzerine kurulan sistemden geçiş yapıyor. Sürücüler, yıkım çalışmalarına gelecek günlerde başlanacağı belirtilen gişelerden geçerek yollarına devam ediyor.

Bu arada Edirne - İstanbul yönünde, TEM Avcılar ayrımından itibaren yaklaşık 10 kilometre çok yoğun trafik olduğu görülüyor. Yoğun trafiği geçen sürücüler ise Mahmutbey gişelerin yerine yapılan serbest geçiş bölgesinden sorunsuz şekilde geçiş yapıyor.

Mahmutbey gişelerinde serbest geçiş başladı

Yeni uygulamanın akşam saatlerinde bölgedeki trafiğe nasıl etki edeceği ise merak konusu...

Mahmutbey gişelerinde serbest geçiş başladı

BAKAN ARSLAN: EN AZ YÜZDE 30 AZALTACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, dün yaptığı açıklamada, "Özellikle İstanbulluların çok merakla beklediği Mahmutbey gişelerinin serbest geçiş sistemine geçişi vardı, dün gece itibarıyla güney tarafını bugün öğle saatleri itibarıyla da kuzey tarafında serbest geçiş sistemine geçildi. Böylece Mahmutbey'deki gişeler kalkıyor. İstanbulluların trafik sıkıntısını en az yüzde 30 azaltacak bir sistemi başlatmış oluyoruz hayırlı olsun" diyerek İstanbullulara müjdeli haberi vermişti.

Kaynak: hurriyet.com.tr

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr