Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / DEMİRYOLU ARAÇLARI TESCİLİNE DÜZENLEME

DEMİRYOLU ARAÇLARI TESCİLİNE DÜZENLEME

DEMİRYOLU ARAÇLARI TESCİLİNE DÜZENLEME01.11.2016

Demiryolu araçlarında modifikasyon veya tip değişikliği olması ve bakımdan sorumlu olanların değişmesi hallerinde, tescil yenilemesi yapılırken ücret alınmayacak.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Demi̇ryolu Araçları ve Ana Aksamları Ti̇p Onay Yönetmeli̇ği̇nde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇ği ile Demi̇ryolu Araçları Tesci̇l ve Si̇ci̇l Yönetmeli̇ği̇nde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇ği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, onaylanmış, atanmış ve bağımsız emniyet kuruluşu yetkilendirilmesi usul ve esaslarına ilişkin mevzuat yayımlanıncaya kadar, Avrupa Demiryolu Ajansı tarafından yayınlanan onaylanmış kuruluşlar listesinde yer alan, Türkiye’de yerleşik veya temsilciliği bulunan kuruluşların onaylanmış ve atanmış kuruluş olarak uygunluk değerlendirme faaliyetinde bulunmasına izin verilecek.

Öte yandan, sahibinde ve kullanma hakkına sahip olan kişi ya da kuruluşta değişiklik olması halinde tren seti için 25 bin lira, çeken araçlar için 5 bin lira, çekilen araçlar için 500 lira, yol/tesis tamir, bakım ve kontrol araçları için 500 lira ücret alınacak. Demiryolu araçlarında modifikasyon veya tip değişikliği olması ve bakımdan sorumlu kuruluşun/birimin değişmesi hallerinde, tescil yenilemesi yapılırken ücret alınmayacak.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolu (TCDD) tarafından 24 Ocak 2011’den sonra tescil ücreti alınıp işletmeye kabul edilen demiryolu araçlarının tescil işleminden ücret alınmayacak.

Kaynak: ulasimonline.com

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr