Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ İKİNCİ DÖNEM BAŞLADI

FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ İKİNCİ DÖNEM BAŞLADI

FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ İKİNCİ DÖNEM BAŞLADI04.10.2016

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi desteğiyle düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi programı, İTÜ Maçka Kampüsü’nde 1 Ekim Cumartesi günü başladı.

Eğitim programının başlaması dolayısıyla düzenlenen açılışa; FIATA Diploma Eğitimi katılımcılarının yanı sıra UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Eldener, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Kayıhan Özdemir Turan ve FIATA Diploma Eğitimi programı eğitmenleri katıldı.

UTİKAD tarafından Türkiye’de ilk kez 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi Programı, 1 Ekim Cumartesi günü yeni dönem katılımcıları ile başladı. İkinci dönemin açılışında UTİKAD Yönetim Kurulu Üyeleri, FIATA Diploma Eğitimi programı eğitmenleri ve yeni dönem katılımcıları buluştu.

Lojistik sektörünün dünya çapındaki en büyük sivil toplum kuruluşu olan Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu'nun (FIATA) lojistik hizmet üreten firmalarda görevli sektör profesyonellerine yönelik eğitim programı, kapsamı ve eğitmen kadrosuyla Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyor.

Türkiye’nin köklü üniversitelerinden İstanbul Teknik Üniversitesi desteğiyle düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi programının açılışında UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Eldener, katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.

Programın dünya çapındaki öneminin altını çizen Emre Eldener; “36 haftalık bu eğitime katıldığınız için öncelikle hepinizi tebrik ederim. Bu sürecin sonunda memnun ayrılacağınızı biliyoruz. Geçtiğimiz yıldan edindiğimiz tecrübelere dayanarak söyleyebilirim ki; FIATA Diploma Eğitimi sektöre dair alabileceğiniz en iyi eğitim” diye konuştu.

Eldener’in ardından söz alan UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve FIATA Lojistik Akademi Mentoru Dr. Kayıhan Özdemir Turan ise “Geçtiğimiz yıl mezun olan katılımcılardan aldığımız geri dönüşler çok iyiydi. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında heyecanlıydık. Çünkü bir ilki gerçekleştiriyorduk. Bu yıl geçtiğimiz yıl yapılan başarılı çalışmanın ardından gururlu ve mutluyuz” dedi.

Programa ve üniversiteye dair bilgileri katılımcılarla paylaşan FIATA Diploma Eğitimi koordinatörü İTÜ İşletme Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Murat Baskak da, “İstanbul Teknik Üniversitesi olarak bu eğitime ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Doç. Dr. Murat Baskak’ın ardından söz alan UTİKAD Genel Müdür Yardımcısı Özkay Özen, FIATA Diploma Eğitimi programına dair yaptığı sunumla katılımcıları bilgilendirdi. FIATA Diploma Eğitimi katılımcıları, açılış seremonisinin ardından ilk dersi lojistik sektörünün duayenlerinden Arif Davran ile birlikte yaptı.

FIATA Diploma Eğitimi’nin yeni öğretim döneminde dersler 1 Ekim 2016 - 18 Haziran 2017 tarihleri arasında Maçka’da bulunan İTÜ İşletme Fakültesi’ne ait tarihi binada verilecek. Sadece Cumartesi günleri yapılacak dersler günde 8 saat olarak gerçekleşecek.

Toplamda 36 hafta sürecek olan eğitimlerde, sektörde tecrübeli 20 ayrı eğitmen görev alacak.

Eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılar, FIATA tarafından verilecek 150 ülkede geçerliliği olan FIATA Diploması ve FIATA Hava Kargo Sertifikasının yanı sıra İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından verilen Lojistik Uzmanlık Sertifikası’nı da almaya hak kazanacak.

Bu yıl ikincisi düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi’nde Havayolu, Denizyolu, Karayolu, Demiryolu ve Intermodal taşımacılık dâhil tüm taşıma modlarının yanı sıra gümrükleme işlemlerinden depolamaya, fuar taşımacılığından sigortaya kadar lojistiğin tüm unsurları 296 saatlik eğitim programında örnek uygulamalarla katılımcılara aktarılacak.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr