Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / MARS İZİNLİ GÖNDERİCİ İLE HIZ KAZANDI

MARS İZİNLİ GÖNDERİCİ İLE HIZ KAZANDI

MARS İZİNLİ GÖNDERİCİ İLE HIZ KAZANDI04.10.2016

Müşterilerinin ve iş ortaklarının operasyonel süreçlerinde avantaj sağlayacak tüm stratejik uygulamaları hayata geçiren Mars Logistics, T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen “Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü” kapsamında, “İzinli Gönderici” olmaya hak kazandı.

Mars Logistics, gümrük işlemlerindeki prosedürleri minimize ederek lojistik süreçlerinde hız ve kolaylık avantajı sunan ve böylelikle uluslararası ticareti daha da hızlandırarak ekonomik kalkınmaya olanak sağlayan AEO "Yetkilendirilmiş Yükümlü Statü” ve “İzinli Gönderici" sertifikalarına resmen sahip oldu. Mars Logistics, “Yetkilendirilmiş Yükümlülük Belgesi” ile transit eşyasını hareket gümrük idaresine sunmadan kendi tesislerinden sevk edebilme, sınır kapılarından öncelikli geçiş yapabilme hakkına sahip olacak.

Öncelik hakkı avantaj sağlayacak

Ayrıca ithalatta ve ihracatta eşya muayenesi ve belge kontrolünün olmadığı hat olan yeşil hatta işlem görebilme, belge kontrolü veya muayenenin yapılacak olması halinde, bu işlemleri öncelikle gerçekleştirebilme, emniyet ve güvenliğe ilişkin gümrük kontrollerinin yapılacak olması halinde bu kontrolleri öncelikle gerçekleştirebilme avantajları ile müşterilerine daha hızlı hizmet verebilecek.

 Yeniliklerin takipçisiyiz

“Yetkilendirilmiş Yükümlülük Belgesi” ile uluslararası ticarette daha hızlı ve güvenli hizmet vereceklerini belirten Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar, "Mars Logistics olarak hizmet kalitemizi arttırarak müşterilerimize sunduğumuz avantajlara bir yenisini daha ekledik. AEO (Yetkilendirilmiş Yükümlü) Sertifikası ile ihracatçılarımıza zaman ve maliyet tasarrufunu birlikte sunmuş olacağız. Kurum olarak daima yeniliklerin takipçisi olarak yalnızca sektörümüze değil Türkiye ticaretine de katkılar sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: transmedya.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr