Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / TSE’DEN İLK KEZ LİMAN ÜSTÜ MESLEK MAKİNELERİNE RUHSAT TESCİLİ VERİLDİ

TSE’DEN İLK KEZ LİMAN ÜSTÜ MESLEK MAKİNELERİNE RUHSAT TESCİLİ VERİLDİ

TSE’DEN İLK KEZ LİMAN ÜSTÜ MESLEK MAKİNELERİNE RUHSAT TESCİLİ VERİLDİ30.09.2016

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Türkiye’de birincil kez, Tekirdağ’da kurulan özel limandaki liman üstü meslek makinelerine ruhsat tescili verilerek bir birincil gerçekleştirildi.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesi, Barbaros Mahallesi’nde bulunan Asyaport Limanı’nda düzenlenen etkinlikte TSE’den alınan belge temsili olarak Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ve Tekirdağ Ticaret Odası (TSO) Başkanı Cengiz Günay tarafından Asyaport

İDARE HEYETI BAŞKANI AHMET SOYUER’E TESLİM EDİLDİ

Etkinliğe, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Asyaport Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer ile TSO idare heyeti üyeleri ve liman yetkilileri katıldı.

Heyetin limanda gezerek, ruhsat tescili alınan dev vinçleri incelemesinin peşinde limanın buluşma salonunda konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, bu limanın Tekirdağ için manâlı bir bedel olduğunu belirterek, “Türkiye’ye örnek bir hizmetin, Tekirdağ TSO öncülüğünde buradaki iş makinelerinin tescillenmesi konusunda yapmış olduğu çalışmayı burada daima birlikte gördük. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, ve inşallah lüzum meslek güvenliği açısından gerekse iş disiplini açısından, konteyner taşımacılığında, liman taşımacılığında bu çalışmanın ben menfaat sağlayacağını ve öteki limanlara da örnek olacağını düşünüyorum” dedi.

TSO Başkanı Cengiz Günay, hem TSO başkanı olarak ayrıca de Türk meslek dünyasının çatı kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yönetim kurulu üyesi olarak, bu limanla gurur duyduğunu söyledi.

Düzenlen etkinliğin liman üstü ekipmanların ruhsat tescilleri konusunda yapılan çalışkan çalışmayla ilgili olduğunu anlatan Cengiz Günay, “Ahmet Soyuer her işini mükemmeliyet seviyesinde yapan bir meslek adamımız. Ruhsat tescilleri konusunda da bir takım hukuki engellerle karşılaşmıştık. Bu noktada Tekirdağ TSO olarak devreye girdik, konuyu TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na aktardık. Sonradan başkanımızın bilgilendirilmesi ile başlayan çözüm süreci TSE Başkanımız Sebahittin Korkmaz ile görüşerek bir komisyon oluşturduk ve takriben 7-8 aylık bir çalışma sonrası da Türkiye’de bu konuyla ilgili yapılmamış bir içtihat oluşturularak gerekli uyma yetkisini aldık ve 84 adet dünyanın en gelişmiş liman üstü ekipmanlarının ruhsat tescillerini yapmış olduk” diye konuştu

Asyaport Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer de, Tekirdağ’ın Türkiye çapında, dünya çapında bir esere sahip olduğunu söyledi. Bu eserden Tekirdağ özelinde insanların ve ekonominin nasıl faydalanacağının konuşulması gerektiğini açıklayan Soyuer, “Burada altyapı ne kadar erken ve dürüst kurulursa, mevcut ithalatımız artar. İthalatımızın artması çağırmak, buradaki depoların ve depodaki insanların çalışması aramak ve Tekirdağ’ın katma değerinin artması demektir” ifadelerini kullandı.

Ahmet Soyuer, Tekirdağ’a yerel yönetimler kadar yapılacak kara yolları ve lojistik altyapı çalışmaları ile Tekirdağ ticaretinin önünün açılacağını ve Tekirdağ gençliğinin istikbalinin gelişeceğini ifade etti.

Kaynak: aktifhaberim.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr