Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / UPS VE CYPHY WORKS ACİL TİCARİ TESLİMATLAR İÇİN DRONE TESTİ YAPIYOR

UPS VE CYPHY WORKS ACİL TİCARİ TESLİMATLAR İÇİN DRONE TESTİ YAPIYOR

UPS VE CYPHY WORKS ACİL TİCARİ TESLİMATLAR İÇİN DRONE TESTİ YAPIYOR30.09.2016UPS® uzak veya ulaşılması güç noktalara ticari paket teslimatı yapmak için drone üreticisi CyPhy Works ile birlikte çalışarak drone (insansız hava aracı) kullanımını test etmeye başladığını duyurdu.

Test işlemleri, şirketlerin acil ihtiyaç duyulan bir ilacın Beverly, Massachusetts’ten Atlantik sahilinin yaklaşık beş kilometre açığında bulunan Children’s Island’a teslimatını canlandırmaları ile başladı. Drone uçuşu, drone kullanımları ve kapasiteleri hakkında bilgi toplamak için UPS Stratejik Girişim Fonu tarafından CyPhy’ye yapılan bir yatırımı geliştiriyor.

UPS küresel mühendislik ve sürdürülebilirlik kıdemli başkan yardımcısı Mark Wallace “Odak noktamız, müşterilerin yararına olacak gerçek dünya uygulamalarıdır. Drone’ların diğer ulaşım türlerinin hâlihazırda mümkün olmadığı acil durumlarda erişilmesi güç yerlere teslimat yapmak için harika bir çözüm sunduğunu düşünüyoruz,” şeklinde konuştu.

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) geçen ay drone’ların ticari uygulamalardaki kullanımını genişleten yeni kurallar yayınladı. Bu kurallar ile operatörler önemli güvenlik düzenlemelerine uymak zorunda. UPS bu yeni kuralların doğru yönde atılmış bir adım olduğuna inanıyor. UPS Havayolları güvenlik direktörü olan Kaptan Houston Mills’in yakın zamanda FAA’nın yeni drone danışma komitesine atanmasıyla UPS, yeni düzenlemelere eksiksiz uymak için düzenleyicilerle yakından çalışmaya devam etmeyi amaçlıyor.

Otomasyon ve robot teknolojisi yoluyla yapılan yenilik, dünyanın en büyük paket teslimatı şirketinin uzun zamandır odak noktalarından biri olmaya devam ediyordu. UPS, stok veya boş alanların teyit edilmesi amacıyla yüksek kayar rafların kontrolü için drone’ları depolarda test etmeye başlamıştı. Şirket ayrıca dünyanın erişilmesi güç yerlerine insani yardım teslimatı yapmak için de drone kullanımını inceliyor ve keşfediyor.

CyPhy’nin kurucusu ve teknolojiden sorumlu başkanı Helen Greiner, “Bu çabamızda UPS ile ortaklaşa çalıştığımız için son derece heyecanlıyız. Bu şekilde kullanılan drone teknolojisi hayat kurtarabilir ve geleneksel ulaşım altyapılarıyla ulaşılması güç olan yerlere ürün veya hizmet götürebilir,” dedi.

Perşembe günkü testte kullanılan CyPhy drone’u Kalıcı Hava Keşif ve İletişim (PARC) sistemiydi. Pille çalışan drone kendiliğinden uçuyor ve az bir kullanıcı eğitimi gerektiriyor. Son derece dayanıklı olan drone, gece görüşü ve bunun yanı sıra ele geçirilemeyen veya bozulamayan güvenli iletişim özelliğine sahip.

UPS ve CyPhy zaman hassasiyeti olan teslimatlarda drone kullanımının uygulanabilirlik kabiliyetini test etmek amacıyla PARC’ı Beverly’den Children’s Island’a kadar uçurdu. Bu kurgu senaryoda drone, otomobil vasıtasıyla ulaşılamayan adada kampta olan bir çocuğa bir astım spreyini başarılı bir şekilde götürdü.

Wallace, “UPS’in yüz yıldan daha eskiye uzanan bir inovasyon geçmişi var,” dedi. “UPS çalışanları müşterilerimizle hayati bir iletişim sürdürmeye devam ediyor, ancak bunun gibi testler müşteri hizmetleri ve acil paket teslimatları bakımından geleceğe uzanan bir köprü kuruyor. Müşterilerimizin ilgi gerektiren taleplerini etkin bir şekilde destekleyebilmek adına ağımızı geliştirmek için devamlı yeni yollar keşfetmeye devam ediyoruz.”

Kaynak: lojiyol.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr