Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / APM TERMİNALS İZMİR, TEST ÇALIŞMASINI YAPTI

APM TERMİNALS İZMİR, TEST ÇALIŞMASINI YAPTI

APM TERMİNALS İZMİR, TEST ÇALIŞMASINI YAPTI27.09.2016İkinci fazın tamamlanmasıyla Ege Bölgesi'nin en büyük konteyner limanı olacak APM Terminals İzmir'in, açılışına sayılı günler kaldı.

Açılış tarihi için gün sayan APM Terminals İzmir, 6 bin 620 TEU kapasitesiyle bugüne kadar bu bölgeye uğrak yapan en büyük konteyner gemisi olan Buxcoast'a ev sahipliği yaptı.

İkinci fazın tamamlanmasıyla Ege Bölgesi'nin en büyük konteyner limanı olacak APM Terminals İzmir, açılışına sayılı günler kala bölgeye bugüne kadar gelen en büyük konteyner gemisi olan ve yaklaşık 3 futbol sahası uzunluğundaki Buxcoast isimli gemiyi ticari olarak gemi kabulü öncesi tüm fonksiyonlarının harmoni içinde çalıştığının test edilmesi amacıyla misafir etti. Boyu 300 metre, eni 40 metre olan ve 6 bin 620 TEU kapasiteye sahip gemi bölgeye bu büyüklükte gelen ilk konteyner gemisi olma özelliğini taşıyor.

Bir hafta süreyle terminalde kalan Buxcoast isimli gemi ile APM Terminals İzmir, rıhtım donanımlarını ve vinçlerini, gemiye uygun olarak inşaa edilen liman işletim otomasyon sistemini, detaylı bir şekilde hazırlanmış süreçleri ve bunlara bağlı olarak ortaya çıkabilecek farklı senaryoları başarılı bir şekilde test etti.

Firmadan yapılan açıklamada İzmir'in Aliağa ilçesinde ilk fazı tamamlanan ve yakın zamanda faaliyete geçecek olan APM Terminals İzmir'in 2017 yılının ilk çeyreğinde ikinci fazın tamamlanmasıyla ulaşacağı 1.3 milyon TEU kapasitesiyle Ege Bölgesi'nin en büyük konteyner limanı olacağı dile getirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"APM Terminals İzmir 700 metre rıhtım uzunluğu, 16 metre su derinliği ve 16 bin TEU kapasiteli son nesil gemilere hizmet verebilme özellikleri ile birlikte etkin ve modern limancılık anlayışı ile Ege Bölgesi'nin ihracat, ithalat ve ticaret yeteneğine büyük bir güç katacak ve Ege'yi küresel ticarete doğrudan bağlayacak özelliklere sahip modern bir işletme olarak faaliyete girecek. Operasyona başlamak için gün sayan ve son hazırlıklarını gerçekleştirmekte olan APM Terminals İzmir'e, ilk ticari gemi uğrağının yakın zamanda gerçekleşmesi bekleniyor."

Kaynak: istekkobi.com.tr

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr