Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / DENİZLİDE YÜKLEME İSTASYONU SANAYİCİLERİN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK

DENİZLİDE YÜKLEME İSTASYONU SANAYİCİLERİN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK

DENİZLİDE YÜKLEME İSTASYONU SANAYİCİLERİN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK26.09.2016

Denizli'de Ahmet Nazif Zorlu Islah Organize Sanayi Bölgesi'nde üretilen ürünlerin pazara ekonomik olarak ulaştırılması ve firmaların taşıma maliyetlerinin azaltılması amacıyla demiryolu yükleme istasyonu yapılacak.

Ahmet Nazif Zorlu Islah Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 45 dekarlık alanda yapılması planlanan ve 15 milyon liraya mal olması beklenen yükleme istasyonu ve 5 kilometrelik kılçık hattı için ilk değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantı öncesi Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Yükleme İstasyonu İltisak (Kılçık) Hattı'nın yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Burada Denizli Gar Müdürü Adnan Tunca ve diğer yetkililerden bilgi alan Vali Altıparmak, alanı gezerek planlanan projenin uygulanabilirliğini yerinde gördü. Ahmet Nazif Zorlu Islah Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılması planlanan istasyon ile bölgedeki fabrikaların ürünlerini Aliağa Limanı'na ulaşımını kolaylaştırıp, fiyat yönünden daha cazip hale getirilmesi ile maliyetlerin düşürülmesi amaçlanıyor. İnceleme gezisinin ardından Vali Altıparmak başkanlığında proje paydaşları ile toplantı düzenlendi. Valilik'te düzenlenen toplantıya AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, TCDD İzmir 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay, Yük Müdürü Müslüm Yurdakul, Yol Müdür Yardımcısı Mustafa Keskin, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, TCDD İşletmesi Gar Müdürü Adnan Tunca ile konu ile ilgili teknik görevliler katıldı.

FİZİBİLİTE RAPORU HAZIRLANACAK

TCDD 3'üncü Bölge Müdürlüğü teknik personeli ile Büyükşehir Belediyesi görevlileri slayt eşliğinde, yapılması planlanan yükleme istasyonu hakkında teknik bilgiler verdi. Toplantıda söz verilen TCDD yetkilisi, projenin uygulanabilirliği konusunda kurum olarak pozitif olduklarını ve toplam 15 milyon lira maliyetle yapılabileceğini belirtti. Vali Dr. Ahmet Altıparmak, yeni yükleme istasyonu hattı için sanayicilerin talebi olduğunu söyleyerek, "Bakanımızın da bu konu hakkında bilgisi var. Belediyemizin kolaylaştırıcı faaliyetleri ile TCDD'nin imkanlarını harmanlayıp sanayicilerimizin talebini ve işlerini kolaylaştırmak için bu toplantıyı yapıyoruz. Sanayi alanlarını daha önceden planlanyıp, kılçık sistemine göre projelendirip, kapıdan kapıya yapılacak bir taşıma sistemi ile rantabl bir lojistikten söz edebiliriz. Çünkü tersane imalathanelerinde bu sistem mevcut. Biz de sanayi alanlarımızda bu sistemi yerleştirip hayata geçirmek istiyoruz" dedi.

Paydaşlara fizibilite raporlarının hazırlanması talimatını veren Vali Altıparmak, "Fizibilite raporunun olmadığı görülmekte. Öncelikle TCDD tarafından bir fizibilite raporu hazırlansın. Daha sonra buradaki sanayi bölgemizde kaç firma var ve bu firmalardan kaçı bu istasyondan yükleme garantisi verecek. Karayolu ve demiryolu maliyetlerini de içeren bir fizibilite raporu GEKA ve Sanayi Odası işbirliği ile hazırlansın. Bu fizibilite raporları üzerinden daha gerçekçi olarak projeyi tekrar görüşüp değerlendirelim" dedi.

Kaynak: ulasimonline.com

   

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr