Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!20.09.2016

UTİKAD ile İTÜ işbirliğinde düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi, ikinci yılında yeni katılımcıları ile 1 Ekim 2016 tarihinde başlıyor.

Lojistik sektöründe mesleki bilgisini dünya standartlarına çıkararak, tüm taşıma modlarına ilişkin pratik bilgi sahibi olmak isteyen ve sektörde en az iki yıl tecrübe sahibi adayların katılabildiği bu eğitim sonunda katılımcılar, 150 ülkede geçerliliği olan FIATA Diploma’larını İsviçre’den alacak.

Lojistik sektörünün dünya çapındaki en büyük sivil toplum kuruluşu olan Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu'nun (FIATA) lojistik hizmet üreten firmalarda görevli sektör profesyonellerine yönelik bu eğitim programı, kapsamı ve eğitmen kadrosuyla Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyor.

İçeriği FIATA tarafından belirlenen ve FIATA’nın belirlediği standartlar çerçevesinde dünya genelinde yürütülen bu eğitimi Türkiye’de vermeye yetkili tek kurum ise Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD).

UTİKAD FIATA Diploma Eğitimi’nin hazırlık aşamasında Türkiye’nin köklü üniversitelerinden İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile işbirliği yaptı ve ilk mezunlar 2015/2016 öğretim yılında verildi.

FIATA Diploma Eğitimi’nin yeni öğretim döneminde dersler 1 Ekim 2016 - 18 Haziran 2017 tarihleri arasında Maçka’da bulunan İTÜ İşletme Fakültesi’ne ait tarihi binada verilecek. Sadece Cumartesi günleri yapılacak dersler günde 8 saat olarak gerçekleşecek.

Toplamda 36 hafta sürecek olan eğitimlerde, sektörde tecrübeli yöneticiler ile İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü akademisyenleri görev alacak.

Eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılar, FIATA tarafından verilecek 150 ülkede geçerliliği olan FIATA Diploması ve FIATA Hava Kargo Sertifikasının yanı sıra İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından verilen Lojistik Uzmanlık Sertifikası’nı da almaya hak kazanacak.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek FIATA Diploma Eğitimi’nde Havayolu, Denizyolu, Karayolu, Demiryolu ve Intermodal taşımacılık dâhil tüm taşıma modlarının yanı sıra gümrükleme işlemlerinden depolamaya, fuar taşımacılığından sigortaya kadar lojistiğin tüm unsurları 296 saatlik eğitim programında örnek uygulamalarla katılımcılara aktarılacak.

Kayıt sürecinin devam ettiği FIATA Diploma Eğitimi'ne katılmak isteyen lojistik sektörü çalışanlarının, 4.250 TL+KDV tutarındaki ücreti World Kart ile 9 eşit taksitte ödeme imkanı bulunuyor.

Eğitimine ilişkin detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için egitim@utikad.org.tr adresinden irtibata geçilebiliyor.

2015/2016 öğretim dönemi katılımcı görüşleri için tıklayınız.

Eğitmen isimlerinin yer aldığı FIATA Diploma Eğitimi 2016-2017 Takvimi için tıklayınız.

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr