Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / TÜRKİYE’NİN İLK FIATA DİPLOMALARI SAHİPLERİNİ BULDU

TÜRKİYE’NİN İLK FIATA DİPLOMALARI SAHİPLERİNİ BULDU

TÜRKİYE’NİN İLK FIATA DİPLOMALARI SAHİPLERİNİ BULDU23.08.2016Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD ve İstanbul Teknik Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi mezuniyet töreni 17 Ağustos Çarşamba günü, Taksim İnterContinental Otel’de gerçekleşti.

FIATA Diploma Eğitimi mezunlarının FIATA Diploması, FIATA Hava Kargo Sertifikası ve İTÜ tarafından verilen Lojistik Uzmanlık Sertifikası'nı aldığı törende açılış konuşmasını yapan UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, “UTİKAD olarak FIATA Diploma Eğitimi ile meslektaşlarımızı buluşturmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, lojistik sektöründe bir ilke imza attı. 150 ülkeden yaklaşık 10 milyon kişinin istihdam edildiği, 40 bine yakın taşıma işleri organizatörü ve lojistik firmasını temsil eden Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu FIATA tarafından dünyanın birçok ülkesinde uygulanan FIATA Diploma Eğitim’i Türkiye’deki ilk mezunlarını verdi. UTİKAD ve İstanbul Teknik Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi’ni tamamlayan 25 katılımcı 17 Ağustos Çarşamba günü Taksim InterContinental Otel’de düzenlenen mezuniyet töreninde diplomalarını aldı.

FIATA Diploma Eğitimi'ni başarıyla tamamlayan 25 katılımcının diploma aldığı mezuniyet törenine, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Eldener, UTİKAD Yönetim Kurulu Eski Başkanı ve FIATA Onur Üyesi Kosta Sandalcı, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve FIATA Lojistik Akademisi Mentoru Kayıhan Özdemir Turan, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Havayolu Çalışma Grubu Başkanı Arif Badur, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Gümrük ve Antrepo Çalışma Grubu Başkanı Ahmet Dilik, UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur, İTÜ İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve FIATA Diploma Eğitimi Koordinatörü Doç. Dr. Murat Baskak ve FIATA Diploma Eğitim eğitmenleri katıldı.

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, UTİKAD olarak lojistik sektörünü uluslararası bir eğitimle buluşturmanın verdiği gurur ve mutluluğu yaşadığını dile getirdi. Eğitimin öneminin altını çizen Turgut Erkeskin, “Eğitim sadece sektörümüz için olmazsa olmaz değil elbette. Ancak bilginin yönetildiği lojistik sektöründe mesleki eğitimin ayrı bir önemi bulunmaktadır. Dünyanın 150 ülkesinde geçerli bu prestijli eğitim ise teorik bilginin yanında sektörümüzün pratiğine yönelik içeriği ile bir yüksek lisans programı gibi değerlendirilmelidir. Kaldı ki katılımcılar da en az iki yıl sektör tecrübesi ile mevcut bilgilerini dünya standartlarına taşımak için bu eğitimde yer almışlardır” diye konuştu.

Programın yapılandırılmasında İTÜ gibi köklü bir üniversite ile işbirliği yapmanın önemine de değinen Erkeskin, “Tüm taşıma modlarının detayları ile işlendiği eğitim boyunca sınıf içi derslerin yanında düzenlenen saha ziyaretleri de katılımcılarımıza pratik uygulamaları yerinde görme imkanı sunuldu. Bu saha ziyaretlerinde bizden desteğini esirgemeyen üyelerimiz MNG Havayolları, UN RO-RO ve Ekol Lojistik’e de UTİKAD Yönetim Kurulu adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

288 saatlik zorlu eğitim sürecini tamamlayan FIATA Diploma Eğitimi katılımcılarını tebrik eden Erkeskin, “25 meslektaşımız, hem FIATA tarafından 150 ülkede geçerliliği olan FIATA Diploması ve FIATA Hava Kargo Sertifikası'nı hem de İTÜ tarafından verilen Lojistik Uzmanlık Sertifikası'nı almaya hak kazandı. Başarılarının devamını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Erkeskin’den sonra söz alan İTÜ İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve FIATA Diploma Eğitimi Koordinatörü Doç. Dr. Murat Baskak, bu kapsamlı eğitimi Türkiye’deki lojistik sektörü ile buluşturmayı başaran UTİKAD’a teşekkürlerini sundu. Zorlu ve uzun süreli eğitim programını tamamlayan katılımcıları tebrik eden Doç. Dr. Murat Baskak, “Katılımcılarımız FIATA Diploması ile birlikte İTÜ Lojistik Uzmanlık Sertifikası almaya hak kazandı. FIATA Diploma Eğitimi’nin içerik itibariyle diğer lojistik eğitimlerinden ayrıldığını vurgulayan Baskak, sektörün eğitime ilgisinden ve katılımcıların geri dönüşlerden duydukları memnuniyeti ifade ederken bu ilk yılı başarı ile tamamlamamızın ardından aynı başarıyı önümüzdeki yıllarda da devam ettireceklerini belirttiler” dedi.

UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve FIATA Lojistik Akademisi Mentoru Kayıhan Özdemir Turan ise UTİKAD olarak programın yapılandırılması ve Türkiye’de uygulanması için büyük çaba sarf edildiğinin altını çizdi. Turan, “Bugün yaşadığımız sonuç, uzun bir sürecin ve emeğin sonunda ortaya çıkmıştır. Emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. FIATA Diploması ile dünyanın 150 ülkesinde mesleğimizi icra etmek mümkün kılınmaktadır. Katılımcılarımızın bu mutluluğunu paylaşmak bize ayrıca onur vermektedir” dedi.

Mezuniyet töreni FIATA Diploma Eğitimi’nde görev alan eğitmenlere teşekkür belgelerinin sunulmasıyla devam etti. Eğitmenlerin ardından 25 katılımcı tek tek sahneye davet edilerek diplomalarını aldı.

Diplomalarını UTİKAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve İTÜ mensuplarından alan katılımcılar, duydukları memnuniyeti dile getirdi. Katılımcılardan Cihan Özkal, “1990 yılından sektördeyim. Ancak mesleğimiz her an gelişmekte. Bu gelişimi yakından takip edebilmek için katıldığım FIATA Diploma Eğitimi, hem genç meslektaşlarımla bir arada olmamı sağladı hem de doğru bildiğimiz yanlışları bize gösterdi” dedi.

Mezuniyet kutlaması töreninin ardından gerçekleşen kokteyl ile son buldu.

Yeni eğitim dönemi 1 Ekim’de başlıyor

UTİKAD ve İTÜ iş birliği ile düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi, 2016-2017 öğretim yılına 1 Ekim 2016’da başlıyor. Tüm taşıma modlarını içeren ve katılımın 30 kişi ile sınırlı olduğu bu lojistik eğitimine katılmak isteyen lojistik sektörü çalışanları egitim@utikad.org.tr adresinden ön kayıt yaptırabiliyor.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr